Львівська мерія побила горщики з ЛОДА через скажених тварин у місті

1568802440-3208

У Львові зафіксували третій випадок сказу тварин, які прийшли з-за меж міста.

Тепер Львівська міська рада планує звернутися до обласної ради, щоб та вжила заходів. Про це повідомляє відділ комунікації Львівської мерії.

«Зважаючи на виявлений випадок сказу в дикої лисиці, яка минулого тижня зайшла на територію приватного будинку у Личаківському районі міста, вжито необхідних заходів. Зокрема, введено карантинні обмеження у 5-кілометровій зоні від місця її виявлення, та продовжено вакцинацію безпритульних тварин. Також фахівці провакцинують собак та котів цього району.

Водночас, місто звернеться до обласної екологічної комісії вжити необхідних заходів, адже це уже третій випадок сказу, який «принесли» тварини з-за меж міста. Таке рішення сьогодні прийняла міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій», - йдеться у повідомленні.

У п’ятницю, 29 листопада, було повідомлено про те, що на територію приватного будинку на вул. Прогулковій потрапила лисиця. У кофлікті з собакою остання задушила лисицю. Після цього труп лисиці було скеровано в лабораторію і підтверджено випадок сказу.

Начальниця відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Львівського міського управління ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області Уляна Гуменна зазначила, що собака була вакцинована, проте упродовж 4 років не отримала ревакцинацію. Тож зараз їй зробили щеплення, і вона знаходиться під наглядом фахівців. Прямого контакту в людей ні з лисицею, ні з собакою, не було.

«Власник будинку в рукавицях в целофановий мішечок запакував труп лисиці і завіз в лабораторію. На території будинку проведено дезінфекційні заходи», — зауважила Галина Михальчук, завідувачка Львівського міського відділу ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України».

12 років у Львові не було сказу, а цьогоріч зафіксували вже третій випадок.

За словами очільниці ЛКП «Лев» Оксани Кошак, ситуація у місті є надзвичайно тривожною. «12 років у Львові не було сказу, а цьогоріч зафіксували вже третій випадок. Сказ «прийшов» до нас з-за межі міста: всі три тварини прийшли з-за меж міста. Тому ігнорувати таку ситуацію — це вкрай небезпечно для нас, для безпеки наших мешканців і тварин».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: