Прокурор розповів про аферу з університетською їдальнею у центрі Львова

93389D52-990B-4F50-AFEC-C960C67E5E26

Приміщення у корпусі факультету управління фінансами та бізнесу ЛНУ ім. І. Я. Франка упродовж 11 років слугувало для бістро «Час поїсти».

Насправді ж на місті комерційного закладу мала бути університетська їдальня, повідомляє прокуратура Львівської області.

Апеляційний суд повернув це приміщення університету. Як з'ясували прокурори, 2001 року приміщення університету площею 350 м кв Фонд державного майна здав в оренду ТзОВ «Старий замок» для обслуговування потреб студентської їдальні. Однак у 2008 році сторони внесли зміни в договір оренди, де цільове призначення приміщення на вулиці Коперника змінили на «кафе-бар». ТзОВ «Старий замок» здав це приміщення в суборенду львів'янці Зоряні Пиріг, яка відкрила там бістро «Час поїсти», де, окрім їжі, продавався алкоголь.

Як розповів прокурор Віталій Куцик, коли ТзОВ «Старий замок» здав приміщення в суборенду, ця угода не відповідала нормам закону одразу з двох причин. По-перше, заклад перейшов до нового орендаря без перереєстрації цільового призначення, підкріпленої документально. Студентська їдальня і комерційний заклад харчування – поняття різні. По-друге, Фонд держмайна не проводив оцінки майна університету для нового договору, відповідно, не було змінено суми оренди. У 2008 році ТзОВ «Старий замок» здав приміщення університету за орендною платою, вирахованою за оцінкою нерухомого майна станом на 2001 рік, а саме – 554,8 тисячі гривень. Згідно з матеріалами справи, станом на 2018 рік вартість приміщення становила вже 17,9 млн грн. Це означає, що Фонд держмайна недоотримав значну частку прибутку.

2016 року під час планової перевірки спецкомісія ЛНУ виявила нецільове використання власного майна у сфері оренди приміщенні на вулиці Коперника, 3. Львівська прокуратура подала позов до господарського суду. Суд визнав недійсною угоду про внесення внесення змін до договору оренди приміщення. Таким чином приміщення повернулось університету і буде використовуватись як їдальня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: