Кожен львів'янин платитиме за переробку сміття 27 гривень щомісяця

сміття

Сьогодні у Києві відбулась зустріч з представниками ЄБРР, місії Євросоюзу та європейськими донорами щодо запуску інформаційної кампанії проекту реконструкції Грибовицького сміттєзвалища та будівництва сміттєпереробного заводу.

Фахівці розрахували орієнтовну вартість переробки сміття, - повідомляють на сайті Львівської міської ради.

«Переробка відходів є обов’язковою послугою, за яку треба платити. Ми порахували попередній базовий тариф. Він складає близько тисячі гривень на тонну перероблених відходів.

Якщо вважати, що один мешканець за нормами продукує близько 300 кг відходів на рік, то якщо все порахувати, то це припадає близько 27 грн на місяць.

Львів’яни очікують на зміну якості послуг, що, власне, є завданням цього проєкту. Ми поводимось більш демократично та по-європейськи. Так, загальна кількість витрат точно зменшиться, а тариф не буде зростати. Вже коли запрацює завод, через 5 років розпочнеться поступове збільшення тарифів на перероблення відходів за умови, якщо ця система покаже свою ефективність», — зазначив директор ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря.

Зазначимо, у 2018 році місто Львів отримало від ЄБРР кредит € 20 млн, який доповнюється інвестиційним грантом у розмірі € 10 млн з Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (E5P), донорами якого є Європейський Союз, Данія, Естонія, Фінляндія, Німеччина, Ісландія, Ірландія, Латвія, Литва, Норвегія, Польща, Словаччина, Швеція, Швейцарія, США та Україна, а також грантом € 5 млн з коштів Фонду чистих технологій (ФЧТ), призначених для кліматичних інвестицій (CTF).

Читайте також: Біля ратуші протестують проти сміттєпереробного заводу

Ці кошти використовуються для підтримки реконструкції Грибовицького сміттєзвалища та будівництва у Львові заводу з механіко-біологічної переробки твердих побутових відходів (ТПВ).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: