Київський патріархат остаточно ліквідували, для Філарета заснували місію

_fila

На засіданні синоду ПЦУ розглянули питання щодо почесного патріарха Філарета і забезпечення умов його життя та діяльності у зв’язку із завершенням процедури ліквідації релігійної організації «Українська православна церква Київського патріархату» (УПЦ КП).

Про це повідомила прес-служба Київської метрополії ПЦУ.

«Враховуючи минулі особливі заслуги у розбудові Церкви та з метою забезпечення достойного становища Почесного Патріарха Філарета після завершення процедури ліквідації релігійної організації «Київська Патріархія Української Православної Церкви Київського Патріархату» та враховуючи позицію Почесного Патріарха Філарета – утворити релігійну організацію у складі Православної Церкви України у формі місії», - гласить рішення Синоду.

Почесному Патріархові Філарету надали право для пожиттєвого проживання в Київській Патріархії і використання комплексу будівель для своєї діяльності. Також Філарет отримав пожиттєве право на звершення богослужінь у Володимирському соборі міста Києва. Пожиттєве матеріальне утримання Почесного Патріарха і фінансування релігійної організації у формі місії, за рішенням Синоду, здійснюється за рахунок відрахувань від Володимирського собору міста Києва та добровільних пожертв.

«Наголошуємо, що неодноразово поширювані думки, нібито Православна Церква України «бажає викинути Патріарха Філарета на вулицю» — не відповідають дійсності та безпідставно провокують непорозуміння серед віруючих та у громадськості», — йдеться в заяві.

В засіданні Синоду участь узяли всі його члени, окрім самого Філарета.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: