У Львові людям з інвалідністю презентуватимуть спеціальний мобільний додаток

t_1_67_main

В суботу, 7 грудня, у приміщенні Львівського обласного центру культури і дозвілля УТОГ, що на вул. Некрасова, 45, представники компанії «Українські системи та блокчейн рішення» презентуватимуть людям з інвалідністю мобільний додаток «112:UA».

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Цей додаток розробники створили для допомоги у виклику екстрених служб людям з інвалідністю по зору, слуху чи опорно-рухового апарату. На цій зустрічі будуть майже 800 осіб з інвалідністю. «Багато людей в нашій країні не можуть скористатись викликом швидкої допомоги, поліції чи ДСНС через те, що не бачать, не чують чи не в змозі пояснити де вони знаходяться і що трапилось. Так от: саме додаток «112:UA» вирішує цю проблему», — розповіли розробники додатку.

Як повідомили фахівці компанії «Українські системи та блокчейн рішення», мобільний додаток «112:UA» розроблений для смартфонів на базі Android і забезпечує швидкий і зручний доступ до служб екстреної допомоги. Натисненням лише однієї кнопки SOS, яка є у швидкому доступі в нижній панелі меню, користувач зможе відправити сигнал про допомогу. Цей сигнал надходить диспетчеру, який водночас отримує запис звуку, інформацію про місце розташування людини, яка потребує допомоги і, навіть, медичні дані потерпілого.

Також незалежно від національності та мови, користувачі зможуть передавати інформацію про подію для диспетчерів просто обравши необхідні піктограми в програмі або надіславши фото події.

Диспетчер, керуючись цією інформацією, оперативно скеровує до місця події саме ту екстрену службу, яку потребує потерпілий з особливими потребами. Відповідно, людина, яка потрапила у надзвичайну ситуацію, отримає якісну допомогу значно швидше ніж зараз.

Водночас додаток «112:UA» буде корисним і службам порятунку чи правоохоронним органам, адже вони отримають точну інформацію про місце і деталі події, що скоротить час на реакцію. Деталі про додаток «112:UA» можна довідатись за посиланням accessibility.com.ua/uk/

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: