Волонтери з Німеччини передали дітям у Львові подарунки (фото)

IMG_0207

Сьогодні, 5 грудня, у приміщенні Львівського цирку близько 1800 дітей отримали подарунки з Німеччини до Дня святого Миколая.

Привезли допомогу німецькі волонтери. Загалом до України прибуло 36 тисяч подарунки для дітей.

«Ми шлемо вам сердечний, гарячий привіт з Німеччини, а також з усієї Європи. Цього разу ми привезли 36 тисяч подарунків в Україну. Наша команда складається з понад 50 членів і 10 машин. Три місяці тому ми розпочали планування цієї поїздки. Особливу подяку ми хочемо висловити клубу «Ротарі» з Львівщини, а також місцевій адміністрації. Без вас ця акція не була б можливою», – розповів волонтер Крістоф Йорген.

Він зазначив, що німецькі діти хотіли передати вітання у подарунків українським дітям.

«А також надіслати сигнал, що Європа не забуває про Україну. За останні дні, коли ми роздавали подарунки, ми побачили багато любові. Наші серця відкрилися і ми здобули багато нових друзів. Один особливий випадок ми пережили нещодавно. Усі діти, які отримали подарунки, перед тим, як вийти із зали, підписали нам величезний плакат. Це чудова можливість передати нашим німецьким дітям вітання від українських. Завдяки цьому ми можемо збудувати місточок. Такі акції руйнують усі кордони», – зазначив волонтер.

І додав, що наступного року акція знову відбудеться. Вже сьогодні почалося планування нових маршрутів і проектів.

Натомість Алла Горбач, директор Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді пояснила, що сьогодні у приміщенні цирку зібрали близько 1800 дітей, яким опікується центр. Це дітки з сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах.

«Ми їх запросили, тому що вже другий рік співпрацюємо з клубом «Ротарі», з нашим німецькими колегами, які організували ці чудові подарунки до Дня святого Миколая для наших діток. Тисячі німецьких діток ще за три місяці до сьогоднішнього дня пакували разом зі своїми батьками подарунки. Вони придумували, як зробити кожній дитині свято. Це був їхній вибір. Вони писали листи, ходили з батьками по магазинах, обирали подарунки», – сказала Алла Горбач.

Ця акція по Україні відбувається вже близько 10 років, натомість на Львівщині – вдруге.

«Ми продовжуватимемо співпрацю. Щоразу ми вигадуємо якісь нові місця. Цього разу нам допоміг цирк. Вони навіть організували невеличку концертну програму. І все це безкоштовно, тому що вони знали, з якими дітками ми працюємо. Тобто сьогодні долучилося дуже багато людей до організації цього свята», – резюмувала Алла Горбач.

Фото Микити ПЕЧЕНИКА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: