В РНБО затвердили основний сценарій реінтеграції Донбасу (відео)

snbo2
Фото: відкриті джерела

На закритому засіданні РНБО в суботу під головуванням президента Володимира Зеленського був затверджений один із сценаріїв розвитку подій у зв'язку з майбутньою зустріччю в "нормандському форматі", який буде втілюватися як основний.

Про це секретар РНБО Олексій Данілов повідомив на пресконференції, яку транслював "5 канал".

Данілов зазначив, що є 5 сценаріїв вирішення питання окупованого Донбасу. Всі вони передбачають повернення до складу України окупованих територій.

"Сьогодні на засіданні РНБО було прийнято один із сценаріїв, який сьогодні буде втілюватись у життя як основний на цей час. Сценарій реінтеграції - мається на увазі повернення окупованих територій Донецької і Луганської областей до України. Є ключові моменти на порядку денному", - розповів він щодо реінтеграції окупованого Донбасу.

Як повідомляє УП, Данілов заявив, що Україна хоче припинити вогонь на Донбасі. За його словами, третім питанням, яке зараз розглядається, є повернення Україні контролю над кордоном, і потім вже питання проведення місцевих виборів в ОРДЛО.

При цьому він підкреслив, що ті п'ять можливих сценаріїв реінтеграції тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей, які були затверджені 3 грудня на нараді у президента, поки є закритими.

3 грудня президент Володимир Зеленський провів нараду в рамках підготовки до зустрічі в Нормандському форматі, на якій обговорили п’ять сценаріїв реінтеграції окупованого Донбасу.

Які питання порушуватиме Київ під час зустрічі лідерів "нормандської четвірки" у Парижі дивіться в сюжеті ТСН.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: