Ганущин презентував ініціативу міжрегіональної співпраці «Мале Карпатське коло»

94c54d2440e2465df3c4dcb65e377e89

У межах конференції «Співпраця задля розвитку», яка упродовж 9 -10 грудня триває на Сколівщині, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин презентував ініціативу міжрегіональної співпраці «Мале Карпатське коло».

Про це інформує прес-служба Львівської облради.

За словами очільника облради, Мале Карпатське коло – це проєкт із розбудови інфраструктури, зокрема дорожньої в центральній частині Українських Карпат.

«Це ідея, яка об’єднала довкола себе представників чотирьох областей - Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської та Чернівецької. Ця ініціатива, переконаний, зможе отримати ресурси на свою реалізацію, оскільки тематика Карпат зараз у фокусі неабиякої уваги.

Робота, яка нас чекає в найближчій перспективі – це розробка проектно-кошторисної документації на 365 км карпатських доріг і спільний пошук джерел фінансування на них», - зазначив Олександр Ганущин.

В межах конференції відбулося підписання Меморандуму про співпрацю для реалізації ініціативи «Мале Карпатське коло» між Львівською обласною радою, Львівською обласною державною адміністрацією, Івано-Франківською обласною радою, Івано-Франківською обласною державною адміністрацією, Закарпатською обласною радою, Закарпатською обласною державною адміністрацією, Чернівецькою обласною радою, Чернівецькою обласною державною адміністрацією.

Цим документом сторони погодилися на співпрацю у таких напрямах у рамках проєкту:
- Розробка за кошти місцевих бюджетів, пожертв соціально-орієнтованого бізнесу проєктно-кошторисної документації на будівництво, реконструкцію, поточний середній та капітальний ремонти автомобільних доріг.
- Пошук джерел фінансування у Державному бюджеті на поточний середній, капітальний ремонти, реконструкцію та нове будівництво доріг, у тому числі  за рахунок Державної програми розвитку регіону українських Карпат.
- Проведення спільних заходів, що мають на меті популяризувати проєкт “Мале Карпатське коло” та його включення до завдань і заходів з виконання Державної програми розвитку регіону українських Карпат на 2020 – 2022 роки, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 20 жовтня 2019 р. № 880.
До слова, конференція «Співпраця задля розвитку» відбувається за ініціативи Асоціації «Єврорегіон Карпати -Україна», Асоціації місцевих рад «Ради Львівщини», Львівської обласної ради, за участі представників міністерств, профільних комітетів Верховної Ради України, експертів, закордонних партнерів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: