«ЛАЗ» досі не відшкодував працівникам зарплат на 10 мільйонів, - текст петиції

Strajk-Avtobus-17-1

Колишні працівники холдингу «ЛАЗ» обурені заборгованістю по невиплаті заробітніх плат на суму 10 мільйонів гривень, а також боргом наближеної компанії ТОВ «Сіті Транспорт Груп» розміром 3 мільйони гривень.

Про це йдеться у тексті звернення, зареєстрованого представниками громади на сайті місцевих петицій.

«Ми просимо захистити права колишніх працівників холдингу «ЛАЗ», які обурені невиплатою заробітної плати, що гарантовано нормами ст. 43 Конституції України, - йдеться у повідомленні. - За інформацією державної виконавчої служби, проблемним питанням в погашенні цієї заборгованості є відсутність майна та коштів для стягнення з боржників. Незважаючи на відкрите виконавче провадження з питань погашення цієї заборгованості та численні зверення до керівництва «ЛАЗу», правоохоронних органів, питання залишається невирішеним».

Автори петиції сподіваються на сприяння міської та обласної влади.

«Просимо ЛМР, як орган міського самоврядування:

1. Провести інвентаризацію всього рухомого та нерухомого майна, що знаходиться на території ЛАЗу (це є територія міста)
2. Звернутися до ЛОДА як до місцевого органу державної виконавчої влади, Кабінету Міністрів України стосовно взяття на особистий контроль проблему заборгованості із заробітної плати», - просять ініціатори петиції.

Звернення зареєстроване у понеділок, 9 грудня. До кінця збору підписів залишилось 60 днів. Станом на 9 грудня петицію підписали 4 особи з 500 необхідних для розгляду міською владою.

У четвер, 5 листопада, колишні працівники «ЛАЗу» збиралися, щоб поділитися з громадськістю з проблемами, які залишилися невирішеними після закриття холдингу.

Також зібрання відвідав громадський активіст Богдан Рабешко. Він заявив, що є інвестор, який може інвестувати у відновлення автовиробництва на виробничих площадках Львівського автобусного заводу, створивши 5 тис. робочих місць. За його словами, для цього потрібна тільки згода «державних посадовців».

Нагадаємо, що станом на зараз ЗАТ «Завод комунального транспорту» (остання назву ЛАЗу) визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру. Ліквідатором призначено Надлонка Андрія Івановича.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: