Львівщина, Луганщина, Івано-Франківщина і Донеччина підписали меморандум про співпрацю

0444045d341ba73de947fb2f817ee0a3

Підписання відбулося в межах конференції «Співпраця задля розвитку», яка відбувається 9-10 грудня на Сколівщині.

Про це інформує прес-служба Львівської облради.

Сьогодні, 9 грудня, на Сколівщині відбулося підписання Меморандуму про співпрацю в рамках реалізації проєкту «Змінимо країну разом» між Міністерством освіти і науки України, Львівською обласною радою, Львівською обласною державною адміністрацією, Івано-Франківською обласною державною адміністрацією, Луганською обласною державною адміністрацією – обласною військово цивільною адміністрацією, Донецькою обласною державною адміністрацією – обласною військово цивільною адміністрацією, Асоціацією «Єврорегіон Карпати – Україна», ТОВ «ДТЕК».

«Дуже приємно, що до нашої спільної з Луганщиною програми «Змінимо країну разом», яка включає освітні, культурні і медійні обміни, сьогодні доєднуються ще дві великі області – Івано-Франківщина і Донеччина. Ми переконанні, що завдання, яке ми перед собою ставимо – зшивати країну і робити громадян ближчими, нам тепер вдаватиметься краще», - прокоментував підписання меморандуму голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Підписаним документом задекларовано такі напрямки співробітництва:

1. Підтримка здійснення міжрегіональних обмінів на конкурсній основі між закладами Львівської, Івано-Франківської, Луганської, Донецької областей у трьох сферах: освітній, культурній та інформаційній. Організацію та адміністрування конкурсів здійснюватиме Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна».

2. Підготовка спільних проєктів для участі у відкритих конкурсах, спрямованих на налагодження міжрегіональної співпраці, зокрема проєкту «Схід і захід разом: освітня співпраця від Донбасу до Карпат» для конкурсу у рамках Програми підтримки секторальної політики – підтримка регіональної політики України.

3. Організація та проведення спільних заходів в освітній сфері, зокрема обмінів педагогічними працівниками й інтеграційних заходів для школярів, спрямованих на формування дружніх відносин та підвищення рівня довіри між молоддю чотирьох регіонів.

4. Організація та проведення спільних заходів в культурній сфері, зокрема ініціативи інтеграційного заходу для молоді «Різдво культур», що має на меті презентацію культурних традицій різних регіонів.

5. Реалізація проєктів співпраці між засобами масової інформації Львівської, Івано-Франківської, Луганської, Донецької областей.

6. Проведення спільних заходів на території Львівської, Івано-Франківської, Луганської, Донецької областей, що мають на меті поширення позитивного досвіду міжрегіональної співпраці.

7. Інші форми співробітництва.

До слова, підписання відбулося в межах конференції «Співпраця задля розвитку», яка відбувається 9-10 грудня на Сколівщині за ініціативи Асоціації «Єврорегіон Карпати -Україна», Асоціації місцевих рад «Ради Львівщини», Львівської обласної ради, за участі представників міністерств, профільних комітетів Верховної Ради України, експертів, закордонних партнерів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: