На Сколівщині стартувала конференція «Співпраця задля розвитку»

e4fe2a9b13798450ab639a13daae256b

У межах відзначення Дня місцевого самоврядування в Україні сьогодні, 9 грудня, на Сколівщині стартувала традиційна дводенна конференція «Співпраця задля розвитку».

Про це інформує прес-служба Львівської облради.

Як наголосив під час урочистого відкриття заходу голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, з року в рік зацікавлених регіонів у розширенні співпраці стає все більше. «Для нас однаково важливо говорити про Карпати, обговорювати проблематику Карпат разом із польськими партнерами, і так само важливо говорити про допомогу сходу країни», - підкреслив він.

Варто зауважити, що співпраця задля розвитку – провідна тематика цьогорічного Дня місцевого самоврядування. У межах панельних дискусій говоритимуть про міжрегіональну співпрацю, інструменти фінансування транскордонного співробітництва і місцевого розвитку карпатських громад, безпеку громад, а також відбудеться презентація ініціативи щодо створення Малого Карпатського кола.

Додамо, що в межах конференції відбудеться підписання низки угод про співпрацю, оголошення конкурсу в рамках Програми підтримки співробітництва територіальних громад у Львівській області, а також транскордонні навчання пожежно-рятувальних підрозділів у межах проєкту «Спільний захист людей та навколишнього середовища шляхом створення українсько-польської системи попередження та реагування на катастрофи в Карпатському Єврорегіоні» Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020.

Захід відбувається за ініціативи Асоціації «Єврорегіон Карпати -Україна», Асоціації місцевих рад «Ради Львівщини», Львівської обласної ради, за участі представників міністерств, профільних комітетів Верховної Ради України, експертів, закордонних партнерів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: