У Львові вигадали альтернативу маршруткам: йдеться про аналог «Блаблакар»

125195

Львівські студенти знайшли альтернативу незручному громадському транспорту – створили проєкт HiBye, який дозволяє водіям підбирати по місту попутників.

Про це повідомляє портал «Львівська мануфактура новин».

Сервіс дасть змогу водіям економити кошти на пальне, а пасажирам комфортно та швидко пересуватись по місту.

Назар Вінтоняк та Віталій Волошин – четвертокурсники. Саме в них пів року тому з’явилась ідея створити HiBye.

«Ми йшли з Віталіком в університет і кожного ранку бачили одну й ту ж ситуацію – маршрутки переповнені, люди не в змозі в них зайти. Інколи навіть травмуються, – розповідає Назар. – Ми провели опитування: 95% людей не задоволені послугами громадського транспорту. Містяни шукають альтернативу. Потім довго думали і знайшли вирішення – карпул-сервіс».

Студенти розпочали працювати над проєктом у вересні. У команді є два дизайнери – Андрій та Ілля, два розробники додатку – Денис та Руслан і веб-розробник Максим. Він займався створенням сайту.

Кажуть, ціна проїзду для пасажирів буде стандартна – 20 гривень.

«Не залежить від того, чи людина їде 20 кілометрів, чи 2. Поки це одна ціна, аби не плутатись і нічого не рахувати. Проїзд маршруткою коштує 7 гривень, а людина може заплатити 20, але їхати швидко і зручно», – переконують хлопці. Додаток буде дійсний як для Android, так і для iOS. Щоб водій зміг знайти собі пасажирів, повинен зареєструватись та створити свій маршрут, яким він їде на роботу чи додому. Пасажири, у свою чергу, бачитимуть перелік водіїв, їх фото, імена та маршрут, за яким ті прямують.

«Існує функція для випадку, коли під конкретний маршрут пасажира ще немає водія. Тоді людина  самостійно створює потрібний маршрут, а в додатку автоматично прийде сповіщення, якщо хтось із водіїв поїде у тому ж напрямі, – пояснює Віталій. – Також HiBye буде цікавим не лише для пасажирів громадського транспорту. Є водії, які затрачають багато часу на паркування, це їх нервує. Пересісти у маршрутку вони не готові, а от пасажирами в інших водіїв можуть стати».

Поки додаток запускають у тестовому режимі. Розробники кажуть, прислухатимуться до усіх побажань користувачів, аби зробити HiBye ще доступнішим та простішим.

«У соцмережах ми вже розповідали про ідею, як все відбуватиметься. Більшість людей сприйняли це як уже дійсний проєкт. Всі писали «Де можна скачати? Киньте посилання!». Тоді ми ще раз переконались, що все зробили правильно», – додає Назар.

Наразі сервіс на фінальній стадії розробки. Його планують запустити наступного тижня. Команда створила інформаційний сайт HiBye, де користувачі можуть детальніше довідатись про проект та через деякий час завантажити додаток.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: