«Змінимо країну разом»: до співпраці між Львівщиною і Луганщиною готові долучитися Івано-Франківщина та Донеччина

f6ba30c433431d76ca9f15759bee43d5

Сьогодні, 9 грудня, у перший день конференції «Співпраця задля розвитку» голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин презентував результати реалізації програми «Змінимо країну разом» у 2018 – 2019 роках та окреслив її перспективи.

Про це інформує прес-служба Львівської облради.

«Програма «Змінимо країну разом» як успішний приклад міжрегіональної співпраці в час війни покликана долати стереотипи і зміцнювати солідарність. Вона передбачає реалізацію спільних проєктів міжрегіональної співпраці, візити самоврядних органів, педагогічні обміни, інтеграційні табори», - розповів очільник облради.

Так, упродовж 2018 – 2019 років на Конкурс освітніх обмінів між закладами освіти Львівської та Луганської областей було подано 48 заявок, визнано переможцями – 38, фінансування – 1645,9 тис грн. Відбулося 102 події, які охопили 965 учасників.

На Конкурс культурних обмінів між закладами Львівської та Луганської областей у 2018 – 2019 роках подано 35 заявок, визнано переможцями – 24, фінансування – 1000 тис грн. Участь у 86 подіях взяли 260 учасників.

На Конкурс обмінів між засобами масової інформації Львівської та Луганської областей у 2018 – 2019 роках подано 14 заявок, визнано переможцями – 10,фінансування – 957,3 тис грн. У 204 заходах взяли участь 63 учасники.

Окрім того, Олександр Ганущин розповів про спільний проєкт із Міністерством освіти і науки «Схід і захід разом: будуємо довіру із шкільної парти».

У цьому проєкті вже взяли участь 15 шкіл з Львівщини і 15 шкіл з Луганщини. У результаті – здійснено ремонт і закуплено обладнання 30 гуманітарних класів; організовано літні школи для вчителів та інтеграційні табори для учнів; проведено дистанційний курс для вчителів гуманітарних дисциплін; запроваджено онлайн-тренажер для підготовки до ЗНО з української мови та літератури.

Говорячи про перспективи розширення міжрегіональної співпраці, Олександр Ганущин висловив сподівання на збільшення географії, щоб до Львівської і Луганської областей долучилася Івано-Франківська і Донецька.

«Переконаний, що розширення міжрегіональної співпраці матиме великий ефект», - підсумував він.

До слова, конференція «Співпраця задля розвитку» відбувається за ініціативи Асоціації «Єврорегіон Карпати -Україна», Асоціації місцевих рад «Ради Львівщини», Львівської обласної ради, за участі представників міністерств, профільних комітетів Верховної Ради України, експертів, закордонних партнерів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: