Макрон пояснив, для чого призначили повторний саміт у квітні

N4

За словами президента Франції, кофлікт в Україні не можна назвати «замороженим», адже там тривають гарячі дії.

Тому сторонам потрібен час, аби врегулювати безпекову ситуацію та підбити підсумки знов. Про це Еммануель Макрон заявив під час пресконференції щодо результатів Нормандського саміту, який відбувся вчора, 9 грудня, у Парижі.

Макрон: «Ми не можемо говорити про заморожений конфлікт, адже ми переглядаємо звіти від ОБСЄ і в них йдеться, що на Донбасі щотижня з'являються нові жертви. Це є важливий етап. Вперше за три роки відбувся саміт у Нормадському форматі. Тому ми не розморожуємо, а реактивуємо, запускаємо наново цей формат. Президент України Володимир Зеленський та Президент Російської федерації Володимир Путін мали можливість у вільній атмосфері обговорити дуже багато питань. Сподіваємося, що наступного тижня ми отримаємо інформацію про конкретні заходи, спрямовані на припинення кофлікту. Зокрема, від української сторони про заходи для відведення сил на трьох нових точках. Також ми домовилися про більш активний механізм, що забезпечить мирне відслідковування подій на Донбасі. З нашої сьогоднішньої дискусії стало зрозуміло, що всім потрібен час, аби допрацювати питання безпекові і політичні, тому ми домовилися зустрітися ще через чотири місяці», - пояснив Президент Франції Еммануель Макрон.

Нагадаємо, під час пресконференції Володимир Зеленський повідомив журналістам, що піж час двосторонньої зустрічі з Президентом РФ Володимиром Путіним вони торкнулися питань транзиту газу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: