Криклій не передасть Садовому аеропорт

аеропорт львів

Міністерство інфраструктури, яке нещодавно анонсував плани з будівництва доріг, не планує передавати аеропорт «Львів» в концесію муніципалітету.

Про це розповів голова Мінінфраструктури Владислав Криклій, - повідомляє «Сьогодні».

«Місто пропонувало безкоштовно передати. А навіщо державі передавати безкоштовно місту аеропорт, що нормально розвивається? Аеропорт і так забезпечує чималу кількість туристів, які приїжджають до Львова, залишають там гроші, і завдяки цьому розвивається економіка Львова та регіону», – заявив Криклій.

Львівська міськрада 31 жовтня ухвалив звернення на адресу уряду та Мінінфраструктури з проханням не приймати рішення про концесію аеропорту, запропонувавши в якості альтернативи передати аеропорт державної форми власності в комунальну.

При цьому мер Львова Андрій Садовий нагадав, що після дорогої реконструкції Львівського аеропорту є одним з найбільш ефективних в країні, забезпечивши за останній рік приріст пасажиропотоку на 41% і отримавши 128 млн грн чистого прибутку.

Криклій також зазначив, що в концесію планують передати аеропорти Херсона, Запоріжжя і Чернівців.

Концесія – одна з форм державно-приватного партнерства. Її суть в тому, що держава, визнаючи неготовність самостійно впоратися з конкретним завданням, тимчасово продає приватнику право на володіння і користування певним майном.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: