У Лук'янівському СІЗО введуть онлайн-скарги для засуджених

f5515de61c5f104bb24b88bef9ac3258483a9c39

Сервіс «Онлайн скарга для засуджених буде впроваджуватись у рамках пілотного проекту в державній установі «Київський слідчий ізолятор».

Про це повідомляє пресслужба міністерства юстиції.

«Ми хочемо надати особами, взятими під варту, та засудженими можливість подавати конфіденційні онлайн скарги на неналежне поводження чи умови тримання за допомогою спеціальної інформаційно-комунікаційної системи до Національного превентивного механізму, прокуратури та інших органів», – зазначив мінстр Малюська.

За його словами, потрібно припинити випадки неналежного поводження у СІЗО та в’язницях. Впровадження електронної скарги повинно створити ефективну систему протидії катуванням, жорстокому, нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню з ув’язненими.

«Ми нормативно врегульовуємо і дозволяємо цей механізм наказом Мін’юсту. На даний час однією з пілотних установ для реалізації цього механізму визначено державну установу «Київський слідчий ізолятор». В установі встановлено відповідне обладнання щодо пілотного відпрацювання механізму подання конфіденційної онлайн скарги ув’язненими», ­– сказав Малюська

Наразі в Адміністрації ДКВС вже встановлено програмне забезпечення, яке дозволяє отримувати в електронному вигляді онлайн скаргу, в тому числі у форматі відеозвернення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: