На Львівщині відібрали 8 локацій до європейської Смарагдової мережі (карта)

skolivshchyna

На початку грудня 106 нових українських територій, що еквівалентні 1,5 мільйона гектарів, включили до Смарагдової мережі. Це означає, що відтепер зони співфінансуватимуться за допомогою коштів Європейської Співдружності і охоронятимуться особливо ретельно.

Про це повідомляє сайт Львова «032» з посиланням на дані ГО «Українська природоохоронна група».

Охорона дикої природи в Україні стала можливою після тижневого засідання сторін Бернської конвенції, за результатами якого під охороною опинилося 8 територій з Львівської області. Йдеться про долини річок Вігор, Вирва, Стрв’яж, Опір, Стир, Дністер, долина річки Полтва між Новим Яричевом та Кам'янка-Бузькою, а також канали й прилеглі до них ділянки в районі міста Броди.

Як повідомили у ГО «Українська природоохоронна група», включення нових територій до Смарагдової мережі Європи є дуже значущим, бо в ЄС ці зони називаються територіями мережі Natura 2000 і фінансуються з бюджету Співдружності, а також охороняються з метою збереження. Що стосується України - це природні долини річок, степові балки й цінні лісові масиви в різних областях. Відбирали їх 60 науковців з України та Польщі упродовж 2 років.

До цього перелік Смарагдових територій України оновлювали у 2016 році та включили туди вже відомі заповідники та національні природні парки, загальною площею 5,8 млн га (9% площі суходолу нашої держави), а також водосховища Дніпровського каскаду. Завдяки Смарагдовій мережі вдалося захистити полонину Боржава від будівництва вітрової електростанції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: