У мерії Львова обговорили питання підвищення оплати за паркування. Що вирішили  

IMG_5405

На засіданні комісії інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики депутати обговорили питання щодо напрацювання системи зонування паркувальних майданчиків.

Заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий зазначив, що потрібно поміняти логіку організації паркування в місті, передає портал депутатів ЛМР.

«У першу чергу, ми пропонуємо в місті запровадити чотири зони паркування.  Чим ближче до центру, тим вища оплата. Зараз в місті є дві зони, в першій зоні оплата – 15 грн, в другій – 5 грн. Є ще дві закриті парковки в центрі міста на вул. Валовій і біля ринку «Вернісаж», на яких оплачують по 20 грн за годину. Ми пропонуємо поетапно впровадити підвищення оплати».

За словами Андрія Білого, через невисоку плату за паркування інвесторам невигідно будувати підземні паркінги. «Якщо у нас будуть нормальні економічні умови, то інвестори будуть в чергу вибудовуватись. Натомість зараз їм це невигідно. Паралельно також будемо впроваджувати абонементи для мешканців. Загалом, ці заходи дадуть можливість зменшити навантаження на центральну частину міста».

Водночас член комісії інженерного господарства Роман Іванців підняв питання ефективності збору коштів на паркувальних майданчиках.

«Я б хотів, щоб підготували інформацію, наскільки зросла сума за паркування після підняття ціни, скільки годин оплачувалось. Ми маємо від чогось відштовхуватись, щось брати за основу. Якщо є 71 % у закритих парковках, у мене є питання, тому що заповнюваність у денний час на закритих парковках набагато більша, навіть 150%.  Другий важливий момент – питання альтернативи. Що ми можемо людям запропонувати? Запропонувати підземні паркінги зараз економічно не ефективно. Але якщо ми збільшимо ефективність збору коштів при низькій ціні, то інвестор це зрозуміє і коли «запуститься» підземна парковка, зможемо тоді підняти ціну, бо система працюватиме».

Роман Іванців також запропонував поблизу центру знаходити земельні ділянки і облаштовувати там паркувальні майданчики. «Наприклад, на вул. Під Дубом, Короленка, звідти до центру 5 хв і мешканці матимуть альтернативу. У першій зоні підняти ціну потрібно, а в другій, третій я б не піднімав, поки ми не покажемо ефективності збору. Також залишається відкритим питання ефективності роботи працівників на парковках».

Підсумовуючи, голова комісії інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики Остап Доскіч підкреслив, що місто має запропонувати правильний підхід до паркувальних майданчиків та підвищення вартості .

«Якщо піднімуть різко ціну, то цілком можливо отримаємо зворотній ефект, коли водії будуть ставити авто на газонах, щоб не платити. Тому варто починати з центральної частини міста і чітко обґрунтувати нові тарифи. Мусимо доносити до людей логіку наших дій і тільки тоді буде результат. А для мешканців центральної частини міста потрібно обов’язково запровадити абонементи, щоб їм було дешевше – місячні, тримісячні, піврічні».

Додамо, що на наступному засіданні комісії депутати разом з посадовцями  мають підготувати остаточну редакцію ухвали та розглянути можливість збільшення кількості інспекторів з паркування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: