На Львівщині стартував Міжнародний конкурс молодих вокалістів імені Василя Сліпака

_1576418843_613x321.76141078838_3_0
Фото: ЛОДА

Сьогодні, 15 грудня, у Львівській Національній філармонії стартував Міжнародний конкурс молодих вокалістів імені Василя Сліпака. 

Сьогодні, 15 грудня, у Львівській Національній філармонії стартував Міжнародний конкурс молодих вокалістів імені Василя Сліпака.

У фойє філармонії презентували тематичну виставку світлин з життя видатного українського оперного співака, пише ЛОДА.

«Ми сьогодні, перш за все, вшановуємо пам’ять Героя України, видатного оперного співака Василя Сліпака. Ми беремо приклад з великого українця, який поклав своє життя за Україну, за її волю, свободу та народ. Це настільки потужна постать, що ми зобов’язані пам’ятати, шанувати і примножувати його працю. Конкурс, який сьогодні розпочинаємо, покликаний відібрати найкращих молодих виконавців. Зміст цього конкурсу є надзвичайно важливим, адже це – популяризація, відродження та просвітництво української культури та мистецтва у світі», - наголосив заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Іван Собко.

Цього року участь у конкурсі беруть представники з України, Польщі, Австрії, Китаю, віком від 16 до 30 років.Триватиме конкурс молодих вокалістів імені Василя Сліпака до 20 грудня.

Конкурсні прослуховування відбуватимуться на базі Львівської Національної Філармонії та Львівської середньої спеціалізованої музичної школи-інтернату імені Соломії Крушельницької.

Творче змагання оцінюватиме авторитетне журі, яке очолює солістка Польської Королівської опери, професорка Університету музики ім. Ф. Шопена Ольга Пасічник (Польща).

Члени журі – це відомі музиканти: переможець конкурсів Вінченцо Белліні та Армель Опера – Поль Ґоґлєр (Франція); народний артист України, соліст Львівської Національної Опери, доцент кафедри сольного співу Львівської національної музичної академії імені М. В. Лисенка – Олег Лихач; директор та художній керівник Лауреата національної премії ім. Тараса Шевченка Львівської державної академічної чоловічої хорової капели «Дударик», заслужений діяч мистецтв України – Дмитро Кацал; оперний режисер, артистичний менеджер – Аксель Кресін (Німеччина) та заслужена артистка України, солістка Львівської Національної Опери – Тетяна Вахновська.

Виконавчий директор заходу – заслужений артист України Олег Созанський.

Нагадаємо, що цього року Конкурс проводиться за підтримки Президента України Володимира Зеленського, Львівської обласної державної адміністрації, Львівської обласної ради та департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА.

Довідково:

Василь Сліпак– видатний український оперний співак, соліст Паризької Національної Опери, волонтер, учасник бойових дій на Сході України, Герой України, кавалер ордена «За мужність» І ступеня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: