Що подарувати дитині на свято Миколая «не за всі гроші»

mykolay_golovna

Магічне і радісне свято Миколая вже зовсім скоро. На нього всі чекають однаково: і дорослі і малі. Хтось хоче потішити своїми подарунками рідних, а хтось сам дуже вже хоче отримати щось, про що давно мріє.

Що подарувати маленьким і великим дітям, аби всі були задоволені і при цьому не витратити захмарні кошти, дізнавалась ІА Дивись.іnfo.

Особливої популярності в Україні звичай дарувати подарунки на Миколая набув на Галичині у ХІХ столітті з розповсюдженням широкої мережі шкіл. У день вшанування пам’яті святого учням дарували солодощі. Адже кажуть, що в дитинстві Миколай і сам був дуже здібним до наук і навчання. Тому з появою перших шкіл при храмах він почав опікуватися учнями. Згодом традиція розповсюдилася й на сім’ї – батьки вирішили за допомогою стимулів робити діток чемнішими, слухнянішими та стараннішими.

Якщо в містах того часу дітлахи знаходили подарунки під подушкою, то в селах Карпат, Закарпаття та Прикарпаття по дворах ходили гурти парубків, один із яких був переодягнений у святого Миколая. Чемним дітлахам вони відразу вручали подарунки, з неслухами інколи дражнилися – пропонували спочатку лозину, а потім усе одно давали ласощі. Зазвичай «миколайки» – пряники у вигляді святого.

«Миколайки» і досі є популярним подарунком, придбати їх можна за ціною від 22 гривень. Загалом солодощі й досі залишають обов’язковим атрибутом подарунка. Кілограм хороших шоколадних цукерок коштує близько 150 гривень, за сотню можна придбати три «яєчка» «Кіндер-сюрприз», у 50 гривень обійдеться кілограм мандаринок.

Утім, очевидно, що сучасні діти, на відміну від їхніх батьків чи дідусів-бабусь у дитинстві, навряд чи залишаться задоволеними лише ласощами. Банальна лялька тішить хіба зовсім малечу, машинки теж дарують вже на крайній випадок або для палких шанувальників. У списку бажань дедалі частіше можна зустріти планшет (а це від 1500 грн. і до 7-9 тисяч) чи, скажімо, квадрокоптер (найдешевші – 2 тис. грн., найдорожчі вартують поза 40 тисяч).

Якщо ви давно хотіли прищепити дитині любов до читання, день святого Миколая – чудовий привід. Подаруйте своїм чадам цікаву книгу або енциклопедію. У книгарнях – величезний асортимент казок, оповідань, загадок, наукової і художньої літератури. Вартість книги стартує від 50 гривень, це невеличкі видання для наймолодшої категорії. Ще дешевше можна купити, наприклад, розмальовки. А от, скажімо, нове красиве видання популярної серії про Гаррі Поттера коштує 450 гривень за том. У середньому одна книга обійдеться в 150 гривень.

Якщо ви помітили, що  вашу дитину цікавлять креативні ідеї – хорошим варіантом стане щось із величезного асортименту наборів для творчості.

Малювання, ліплення та створення власного виробу – тут є пропозиції на всі смаки і вподобання. Це можуть бути набори, в яких є все для власноруч виготовленого мила, іграшок чи навіть парфумів. Набори на такі поробки стартують від 150 гривень.

За набір для виготовлення парфумів у середньому доведеться викласти пів тисячі. Дитяча косметика теж користується популярністю. Дешеві набори можуть бути неякісними, а тому, щоб придбати якісну декоративну косметику для юних красунь, доведеться викласти кругленьку суму. За середній за розміром набір із тіней і помад у магазинах просять від 700 гривень.

Хлопців такі речі цікавлять мало. Вони швидше зрадіють, наприклад, дошці для гравіювання і випалювання на дереві. Однак слід пам’ятати, що такі серйозні саморобки дітям краще робити разом із батьками. Також хлопчаки можуть відчути себе в ролі юних дослідників. У спеціальних подарункових наборах археолога є імпровізовані скелети динозаврів, які сховані у закам’янілий пісок. До набору додаються всі необхідні інструменти, як у справжніх археологів. Їх вартість від 250 гривень, в залежності від розміру.

Незалежно від статі дитини, її можна зацікавити настільними іграми. Цей варіант може надовго втримати увагу дитини, відтак на зимові канікули батькам не треба буде думати, чим зайняти своїх чад. Сучасні настільні ігри можна грати кілька годин і цікаво буде не лише дітям, а й дорослим. Тож вся сім’я матиме чудову нагоду весело разом провести час.

Найпростіші ігри коштують від 40-50 гривень, за 200 можна купити якісну стратегічну гру. А от ціна на класичну «Монополію» сягає тисячі гривень.

Розвинути як уважність, так і дрібну моторику рук допоможуть старі-добрі «пазли» чи конкструктори. Маленькі пазли (на 100 елементів) коштують 85 гривень, великі (1000 елементів) – удвічі дорожчі.

Завжди взимку актуальний спортивний інвентар. Не лише малюк, а й дорослий зрадіє ковзанам або санчатам. Для старших підійдуть лижі чи сноуборд. Але це подарунки з категорії дорогих. Адже за лижі хорошої фірми доведеться заплатити від 7 тисяч гривень. Хоча є й лижі для аматорів. Їх вартість стартує від півтори тисячі.

Санчата коштують суттєво дешевше: від 500 гривень і до 3,5 тис. грн. Ковзани можна купити за 700 гривень у магазині зі спорттоварами. Розмір регулюється, відтак користуватися ними можна кілька років.

Дітям, які вже не вірять у святого Миколая, завжди буде актуальний одяг. Чи це будуть брендові речі чи шкарпетки, вже значення не має. Адже шкарпетки з цікавими принтами останнім часом стали фактично модним аксесуаром. Набір із 2-3 пар коштує 200 гривень.

У будь-якому випадку, ніхто не вигадає кращого подарунка для малюка, ніж близькі йому люди, які знають вподобання дитини. Бо «багатий Миколай» - то не завжди синонім вдалого подарунка, а головним компонентом гарного настрою вранці 19-го завжди залишається здійснення бодай однієї мрії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: