Футбольні фани звинуватили українця Романа Зозулю у нацизмі і зірвали матч

_110158498_gettyimages-1097363774

Поєдинок 20-го туру іспанської Сегунди (друга футбольна ліга) між командами «Райо Вальєкано» та «Альбасете» перервали через поведінку фанатів щодо українського футболіста Романа Зозулі.

Про це пише «BBC-Ukraine».

Під час першого тайму вболівальники «Райо Вальєкано» почали скандувати різні гасла на його адресу - зокрема, «Зозуля - клятий нацист». Арбітр поєдинку призупинив матч на кілька хвилин, а диктор на стадіоні оголосив, що гру буде перервано, якщо скандування не припиниться.

Після перерви команда «Альбасете», за яку грає Зозуля, відмовилася виходити на поле. Як повідомляють іспанські ЗМІ, таке ж рішення підтримали й гравці «Райо Вальєкано», і зрештою суддя матчу вирішив припинити зустріч.

Футбольна ліга Іспанії у своїй заяві підтримала рішення арбітра: «Ми продовжуємо працювати над викоріненням насильства, расизму та ксенофобії в іспанському професійному футболі».

Сам Роман Зозуля, судячи з кадрів поєдинку, реагував на поведінку фанатів спокійно.

Чим були невдоволені фани «Райо Вальєкано»?

Конфлікту між Романом Зозулею та фанами «Райо Вальєкано» вже майже три роки. На початку 2017-го українець перейшов до мадридського клубу в оренду, але не був прийнятий тамтешніми вболівальниками.

Фани «Райо Вальєкано» відомі своїми лівими поглядами, а Зозуля, на їхню думку, підтримує ультраправі організації в Україні.

Відомо, що Зозуля збирав кошти для допомоги українським військовим на Донбасі, і не приховував цього. Він заперечував будь-які зв'язки з неонацистами, проте фанатів «Райо Вальєкано» це не переконало.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: