На Львівщині засудили чоловіка за розпалювання міжнаціональної ворожнечі

1000x560_few2w1swaocbjkfxal16

У грудні 2019 року Кам'янка-Буський районний суд виніс вирок уродженцю Хмельницької області, котрий у березні 2017 року організував перекриття автомобільної дороги державного значення на Львівщині.

Про це йдеться у витязі із Реєстру судових рішень.

Слідчі встановили, що чоловік розпосюджував інформацію про конфлікт між українцями та поляками на ґрунті утисків останніх за національною ознакою. Підсудний розпалював національної ворожнечі і намагався створити атмосферу невдоволення серед мешканців Львівщини через те, що область належить до складу України.

26 березня чоловік забрав поїздом символіку Польщі а також 8000 доларів. Гроші та речі підсудному передала інша учасниця злочинної групи. Чоловік шукав охочив взяти участь в організованому мітингу і кожному учаснику пообіцяв 300 гривень за відвідання заходу.

29 березня 2017 року підсудний організував прибуття трьома автобусами до місця проведення мітингу. Кількість учасників становила приблизно 100-150 осіб. Таким чином мітингарі заблокували автомобільну дорогу державного значення М-09 «Львів - Рава-Руська» у с. Гряда Жовківського району Львівської області.

Правоохоронці кваліфікували дії підсудного як «вчинення за попередньою змовою групою осіб дій з метою зміни меж території України, поєднаних з розпалюванням національної ворожнечі», а також «організацію групових дій, що призвели до грубого порушення громадського порядку», «умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легкого тілесного ушкодження у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків».

Свою винуватість підсудний підтвердив. Натомість суд з огляду на стан здоров'я підсудного (чоловік хворіє на гепатит С), має на утриманні неповнолітню дитину і позитивно характеризується за місцем проживання, підписав з ним угоду щодо покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки 6 місяців без конфіскації майна. На думку суду, таке покарання буде необхідним і достатнім для виправлення та попередження вчинення нових злочинів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: