Закони 16 січня: Суд закрив справу проти Єфремова

єфремов

Печерський суд закрив кримінальне провадження за звинуваченням колишніх нардепів від «Партії регіонів» Олександра Єфремова, Сергія Гордієнка і Олександра Стояна у голосуванні за так звані «диктаторські закони» або «закони 16 січня».

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на «Судовий репортер».

Суддя Бортницька погодилась закрити провадження, зіславшись на зміни, які були прийняті ще в 2014 році. 13 травня 2014 року був прийнятий Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері державної антикорупційної політики у зв`язку з виконанням Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України».

Цей закон частково декриміналізував злочини, інкриміновані Єфремову, Гордєінку і Стояну.

Адвокати неодноразово посилались на цей закон, прохаючи про закриття справи, зокрема, і у вересні в Антикорупційному суді, але їх клопотання не задовольняли.

Нагадаємо, в жовтні 2015 року Генеральна прокуратура передала до суду обвинувальний акт проти колишнього голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова за фактом прийняття «диктаторських законів» 16 січня 2014 року. У цій справі також були інші обвинувачувані.

Єфремова у цій справі звинувачували у зловживанні службовим становищем за обтяжуючих обставин та службовому підробленні.

24 липня 2019 року він вийшов із СІЗО у Старобільську Луганської області.

30 липня 2016 року Єфремова затримали за підозрою у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Крім посягання на територіальну цілісність і недоторканність країни Єфремова підозрюють у прямій підтримці злочинної організації «ЛНР», а також незаконному заволодіння майном «Луганськвугілля».

1 серпня 2016 року Єфремова взяли під варту.

22 липня стало відомо, що Єфремова відпустили під домашній арешт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: