Львівська облрада розгляне створення лісового заказника у Рудному

0eb487df24c1f91217265511f2ea9111

Львівська ОДА ініціює прийняття рішення щодо створення лісового заказника Лісопарк Рудно.

Про це йдеться у проекті рішення, опублікованому на сайті Львівської обласної ради.

Львівська ОДА підготувала проект для розгляду депутатами на сесії Львівської обласної ради про створення лісового заказника місцевого значення "Лісопарк Рудно", який розташовуватиметься на території Рудненської селищної ради Залізничного району Львова й займатиме площу орієнтовно у 42 га.

Робота над створенням заказника розпочалася з ініціативи мешканців Рудного та громацьких організацій. Ще у липні цього року Рудненська селищна рада погодила створення на своїй території лісопарку, а 27 листопада це рішення підтримали на постійній комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради.

"Лісопарк Рудно" створюється для запобігання забудови території, для охорони рідкісних видів місцевої флори та фауни, збереження в природному стані біорізноманіття та використання об’єкту в природоохоронних, науково-дослідних, рекреаційних та освітньо-виховних цілях.

Зокрема, тут ростуть  сосна, вільха чорна, дуб, осика, верба біла, глід, водяться ропуха звичайна та райка деревна, які занесені до "Червоного списку хребетних Міжнародного союзу охорони природи".

Також на території лісопарку є спортивний та дитячі майданчики, тут розташоване місце поховання євреїв, розстріляних в роки Другої світової війни й місцеві мешканці встановили тут фігуру Пресвятої Богородиці.

Зазначимо, на початок цього року на Львівщині функціонували 377 заповідників та пам'яток природи. А у травні Львівська облрада прийняла рішення щодо створення дендропарку на території Дрогобицього університету імені Івана Франка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: