Мальський доручив перевірити різдвяні ярмарки

1153597-696x464

Різдвяні ярмарки на Львівщині, а також місця масових заходів, де буде організовано громадське харчування, додатково перевірятимуть.

Таке доручення під час апаратної наради дав голова Львівської ОДА Маркіян Мальський.

Як розповів начальник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області Юрій Кагітін, пожежники вчора вже перевірили різдвяний ярмарок у Львові.

«До нас було звернення організаторів щодо проведення інструктажів зі всіма підприємцями, які орендують торгові площі. Відповідно нашими фахівцями було проведено навчання. Враховуючи сумний досвід минулого року, коли на ярмарку вибухнув газовий балон, виникла пожежа і постраждало чотири особи, вчора ми обстежили цей ринок. Були виявлені незначні порушення і керівництво ринку зобов’язалося до кінця дня їх усунути. Водночас ми домовилися, що будемо перевіряти ринок шотижнево, а той частіше, щоб підприємці не порушували правила безпеки», розповів Юрій Кагітін.

Водночас голова Львівської ОДА Маркіян Мальський запропонував перевіряти ярмарок частіш,.

«Пам’ятаючи про подію, яка сталася минулого року, я вважаю що перевірка раз на тиждень -  це занадто рідко. Тому пропоную перевіряти частіше, особливо спочатку, щоб не було так що людина зняла балон, а потім знову його виставила»,  - пояснив голова ЛОДА.

«Це – свідомість наших підприємців. Як тільки інспектор йде, десь з’являється газовий балон», - розповів Юрій Кагітін.

Водночас, за словами начальника управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимира Зуба, за даними останніх років до лікарень Львова не потрапляли люди з місць масових святкування. Окрім минулого року, коли стався вибух газового балону на ярмарку. Володимир Зуб також розповів, що всі лікарні міста в період з 24 грудня до 8 січня працюватимуть у посиленому режимі.

Разом з надзвичайниками всі різдвяні ярмарки області перевірятимуть фахівці санітарної служби.

Як розповів перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області Ростислав Волошин, минулого року в 90 відсотках з 200 перевірених об’єктів, які займалися організацією громадського харчування виявили виявили порушення, зокрема відсутність медичних оглядів у працівників, документів на продукти, та незадовільний санітарний стан об’єктів.

«На таких ярмарках проводиться торгівля продуктами, що несе певні ризики. Цього року Львівщина вже мала 22 випадки отруєння людей в закладах громадського харчування. Думаю, такі ярмарки будуть відбуватися у кожному районному центрі. Ми вийшли з клопотанням до місцевих органів влади, щоб нам надали інформацію про суб’єкти господарювання, які будуть займатися організацією харчування на ярмарках. Ми розробили для них пам’ятки, щоб вони орієнтувалися у вимогах законодавства, які потрібно виконувати, щоб убезпечити відвідувачів.       Але ми на сьогодні не маємо законних підстав, для проведення позапланових перевірок. Тому прохання до місцевої влади, принаймні на початку роботи ярмарків провести комісійні обстеження», - розповів Ростислав Волошин.

Маркіян Мальський доручив відповідним службам провести додаткову перевірку підприємців на різдвяних ярмарках області. Крім цього, за словами Юрія Кагітіна, зараз у Львові перевіряють ще низку об’єктів, де будуть проводитися масові заходи.

Нагадаємо, 22 грудня 2018 року, на Різдвяному ярмарку у Львові вибухнув газовий балон. Один із постраждалих згодом помер у лікарні від опіків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: