Порошенко вніс 19 мільйонів застави за генерала Марченка

порошенко

Родина п'ятого президента України, народного депутата Петра Порошенка дала 19 млн грн на внесення застави для обвинувачуваного у справі про закупівлю бронежилетів для ЗСУ генерал-майора Дмитра Марченка.

Про це повідомила прес-служба Європейської солідарності, пише «Еспресо».

Крім того, ще один мільйон гривень назбирали активісти. «Петро та Марина Порошенко долучилися до благодійної акції, оголошеної громадськими активістами на підтримку кіборга, генерала Дмитра Марченка, який за надуманими звинуваченнями перебуває у СІЗО, - йдеться у повідомленні пресцентру Європейської Солідарності. - Як відомо, суд призначив заставу розміром 20 мільйонів гривень. За три дні понад три тисячі активістів зібрали більше мільйона гривень, решту необхідної суми внесла родина Порошенків», - йдеться у повідомленні.

Сам Петро Порошенко уточнив, що до внесення коштів на заставу «кіборгу» Марченку долучилися понад 3 тис. українців.

Лідер «Європейської солідарності» також висловив упевненість, що застава повернеться і ці кошти спрямують на інші напрямки роботи.

«Це не подарунок, бо всі знають, скільки грошей наша команда витрачає на армію. І побудова протиповітряної оборони, і підтримка спецпризначенців, і аеророзвідка, і дрони, і боєприпаси. Я не маю жодного сумніву, що найближчим часом ми доведемо, що Марченко невиновний, застава повернеться, і кожна копійка буде витрачена в правильному напрямку», - сказав Порошенко.

Дмитро Марченко - бойовий офіцер, ветеран АТО, учасник оборони Донецького аеропорту. За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня. У вересні 2015 року призначений на посаду начальника Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних сил України.

Нагадаємо, у справі бронежилетів ДБР звинувачує генерал-майора Марченка через закупку нібито неякісної партії бронежилетів «Корсар».

Марченка та його заступника Сергія Поштаренка було заарештовано із правом внесення застави по 76 млн грн кожному. У подальшому суд зменшив заставу Марченку до 20 млн грн.

Державне бюро розслідувань вручило підозру власникові компанії «Темп-3000» - виробника бронежилетів «Корсар». Міноборони перевірило якість бронежилетів у всіх можливих умовах і дійшло висновку, що вони відповідають усім технічним критеріям замовлення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: