Зимовий догляд: як вберегти шкіру від вітру і морозу

pexels-photo-54200

Контраст температур, сухість повітря у помешканні, брак сонця і вітаміну D - всі ці фактори впливають на стан шкіри в холодну пору. Саме тому взимку шкіра потребує ретельнішого догляду, ніж в інший час.

Дивись.info зібрала поради, як правильного доглядати за шкірою, щоб додати їй здорового вигляду і уникнути почервонінь та висипів.

Корисні компоненти

Перепади температури згубно впливають на судинну сітку. Може з’являтися як рум’янець, так і серйозні судинні проблеми. Шкіра може червоніти, лущитися, стати більш грубою та нерівною.

Перш за все косметологи радять звертати увагу на склад косметики. Бажано, щоб там були полісахариди, вітамін Е, омега  3-6-9, олії (жожоба, макадамії, каріте). Можливо, навіть норковий жир, хоча багато косметичних компаній тепер відмовляються від компонентів тваринного походження і шукають рослинні аналоги. Гіалуронова кислота – має зволожувальну дію. Екстракти молозива – підвищують імунітет шкіри, захисні функції і глибоко зволожують. Компоненти, які укріплюють судинну стінку: вітамін С, вітамін РР, екстракти гамамелісу, центели азіатської, кори мімози.

Основне правило догляду за шкірою взимку – наносити крем за 40 хвилин до виходу на вулицю.

Навіть жирна шкіра у зимовий період схильна до сухості, а суха може перетворитися в дуже суху.

Основне правило догляду за шкірою взимку – наносити крем за 40 хвилин до виходу на вулицю. Важливо, аби крем повністю ввібрався у шкіру. Якщо нанесли забагато крему – промокніть шкіру паперовою серветкою, вона вбере все зайве. Якщо залишити цей зайвий шар, він може кристалізуватися на морозі і призвести до утворення мікротріщин.

Повний комплект

Під час морозів треба закривати відкриті ділянки шкіри. Руки – натуральними рукавицями. А також закривати шкіру голови шапкою. Особливо важливо прикривати голову, якщо у вас є проблема з випадінням волосся.

Варто уважно вибирати крем, адже у дешевих засобах є інгредієнти, які можуть замерзати на вулиці і призводити до обмороження. Є така складова – mineral oil, її треба уникати. Важливо, щоб там були ефірні олії. Вони не є дешевими, тому такі креми будуть дорожчі.

Відмовтеся від засобів, що містять лаурилсульфат натрію. Цей компонент здатний видаляти вологу з поверхні шкіри. Тому добре вивчайте етикетку перед тим, як придбати косметичний продукт.

Не забудьте піклуватися про свої губи в зимові морозні дні, адже, зазвичай страждає шкіра відкритих ділянок тіла, а чутлива шкіра губ від впливу низьких температур може дуже швидко потріскатись. На жаль, губна помада  не забезпечує достатній захист від морозу. Замість неї перед виходом на морозне повітря використовуйте спеціальний бальзам для губ , який досконало зволожить губи.

Час для обмежень? Ні!

Якщо ви давно мріяли позбутися пігментних плям або утворень на обличчі, зима — відмінний час для цього.

Косметологи зауважують, що всі процедури, які пошкоджують шкіру, не проводяться в літній період, коли є сильний вплив ультрафіолету. А от осінньо-зимовий період чудово підходить для пілінгів, лазерних процедур, фотоомолодження, освітлюючих процедур при пігментації.

Важливо при цьому пам’ятати, що якийсь час до них і після не можна їздити до спекотних країн. Для деяких процедур такий «карантин» становить місяць, для інших — 2 тижні або 10 днів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: