Біда навчить: в Політехніці перевіряли пожежну безпеку, є порушення (фото)

IMG_1517

У середу, 18 грудня, львівські рятувальники перевіряли дотримання правил техніки пожежної безпеки в корпусі інституту права та психології НУ «Львівська Політехніка», що на вул. Театральна, 11.

У середу, 18 грудня, львівські рятувальники перевіряли дотримання правил техніки пожежної безпеки в корпусі інституту права та психології НУ «Львівська Політехніка», що на вулиці Театральна, 11.

Про це повідомляє кореспондент Дивись.info.

Рятувальники анонсують серію перевірок пожежної безпеки у навчальних закладах Львова. Подібні заходи пройдуть і в інших українських містах. Потреба в перевірках виникла після надзвичайної ситуації в Одесі, коли внаслідок пожежі загинуло 16 осіб.

В одній з аудиторій перед дверима, що ведуть до запасного виходу, поставили парту

«Ми перевірили, чи доступні всі шляхи евакуації, чи вони вільні. І зафіксували порушення: в одній з аудиторій перед дверима, що ведуть до запасного виходу, поставили парту, - зауважує інспектор Галицького районного відділу ГУ ДСНС України у Антон Кравченко. - Це є суттєва загроза пожежній безпеці, адже заблоковані двері сповільнять процес евакуації, комусь це може коштувати життя».

Решта показників відповідали вимогам пожежної безпеки. В корпусі інституту встановлено систему протипожежного захисту, сигналізацію і систему оповіщення людей про пожежу. Горище відокремалюють протипожежні двері. Антон Кравченко каже, що це особливо важливо, адже саме на горищі зазвичай знаходиться скупчення горючих і легкозаймистих конструкцій.

«Будь-яке порушення може погіршити безпекову ситуацію, - каже Кравченко. - В даному випадку ми зафіксували порушення, яке спричиняє перешкоди для швидкої та безпечної евакуації людей з приміщення. В будь-якому навчальному закладі повинна бути необхідна кількість евакуаційних виходів. Де перебувають більше 50 осіб, необхідно не менше двох виходів для евакуації».

Найближчим часом рятувальники планують перевірити всі навчальні заклади на території  Львова та області. Будуть шукати порушення і вказувати на ті, що становлять небезпеку.

Для навчань працівники ДСНС залучили три одиниці техніки, з них дві драбини, автоцистерну. Опісля інспектування рятувальники провели навчальну евакуацію.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: