Слідчі обшукали шахти Львівщини у справі про розтрату майна

IMG_1492-2

За ухвалою суду правоохоронці шахтах провели обшуки на шахтах у Червонограді і Сокальському районі в межах розслідування справи про привласнення і розтрату керівництвом підприємства.

Про це повідомляє пресцентр Нацполіції у Львівській області.

У понеділок, 16 грудня, слідчі спільно з працівниками СБУ провели обшуки на шахтах і оглянули житлові будинки керівників підприємств. Правоохоронці вилучили документацію щодо обліку робочого часу гірників. Зараз вирішують питання про призначення експертиз.

Слідство триває. Якщо провину зловмисників доведуть, їм загрожує від трьох до п'яти років обмеження волі, або позбавлення волі терміном від трьох до восьми років без права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Довідка. У понеділок, 16 вересня, Прокуратура Львівщини повідомила про те, що деякі керівники керівники шахт ДП «Львіввугілля» не за призначенням використовували працю підлеглих.

Наприклад, керівник шахти упродовж кількох місяців залучав 5 працівників до будівництва будинку на земельній ділянці, яка належить його дружині. Крім цього, будівничі роботи тривали у той час, коли працівники повинні були виконувати роботи на шахті.

Також слідчі з’ясували, що окремі працівники займались у робочий час підприємництвом, деякі – систематично виїжджали за кордон та виконували роботи, не пов’язані із діяльністю підприємства (упродовж року більше 50 короткотривалих виїздів), а деякі – виготовляли на території шахти тротуарну плитку на продаж на обладнанні, підключеній до електромережі шахти. Разом з тим згідно табелів обліку робочого часу шахтарі нібито працювали під землею. Насправді, під час формування зміни, під землю не спускалось близько 10% робітників, які табелюються.

Крім цього, задокументовано випадки тривалої відсутності 40 працівників на робочому місці, які отримали заробітну плату – від 15 до 23 тис грн на місяць. На даний час на 6 шахтах відбулись обшуки, встановлюється причетність до зловживань керівників усіх ланок шахтних підприємств.

Спецоперацію провели слідчі обласного управління Нацполіції спільно з СБУ Львівщини та за процесуального керівництва прокуратури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: