У Львівській облраді розповіли, скільки допустили заявок Конкурсу проєктів місцевих ініціатив

b48a40d9dab2c3f8f9cba019e59bd638

На Конкурс проєктів місцевих ініціатив 2020 року подано 2609 заявок, з яких 350 – було направлено на доопрацювання, 89 – отримали відмову, а 2170 зареєстровано.

Їх зведений бюджет становить 588,3 млн грн, з яких кошти обласного бюджету – 267,3 млн грн, небюджетний внесок – 142,3 млн грн. На майбутній рік в обласному бюджеті передбачено 140 млн грн для співфінансування проєктів-переможців, інформує прес-служба Львівської облради.

Про це йшлося сьогодні, 18 грудня, під час засідання Конкурсної ради з питань проведення обласного конкурсу проєктів місцевих ініціатив у Львівській області.

Заступник начальника відділу з питань реалізації проектів місцевого розвитку, МТД та ЗЕЗ Олена Гвоздик поінформувала Конкурсну раду про кількість зареєстрованих проєктів у розрізі адміністративно-територіальних одиниць.

«Лідерами за кількістю зареєстрованих заявок серед міст обласного значення є: Львів, Дрогобич і Борислав. Серед районів Львівщини трійка лідерів за кількістю зареєстрованих заявок виглядає так: Золочівський, Жовківський, Старосамбірський. Лідери за кількістю зареєстрованих заявок серед об’єднаних територіальних громад (ОТГ): Бібрська, Радехівська, Жовтанецька», - розповіла вона.

Щодо кількості зареєстрованих заявок у розрізі пріоритетів, то найактивнішими, як і в попередні роки, є конкурсанти, що подавали заявки в пріоритет «Освіта» – 758 проєктів, далі йдуть пріоритети: «Інші пріоритети» – 396, «Культура» – 347, «Вуличне освітлення» – 201, «Охорона здоров’я» – 198, «Спорт» – 119», «Обласні заклади та установи, некомерційні комунальні підприємства обласної ради» – 80, «Безпека» – 71.

Заслухавши інформацію, Конкурсна рада допустила до оцінювання всі 2170 зареєстрованих заявок.

Крім того, Конкурсна рада розглянула та затвердила кандидатури 24-ох членів експертної комісії, які оцінюватимуть проєкти відповідно до визначених пріоритетів.

«Конкурсна рада сьогодні ухвалила рішення про допуск на розгляд експертної комісії 2170 зареєстрованих проєктів. Далі експерти, склад яких ми затвердили, визначатимуть потенційних переможців. Дедлайн  оцінювання для експертів –  до 15 січня 2020 року. Відтак плануємо у лютому оголосити перелік потенційних переможців Конкурсу проєктів місцевих ініціатив 2020 року», – зауважив заступник голови Львівської обласної ради, співголова Конкурсної ради Юрій Гудима.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: