У Львові визначили вундеркіндів, які надшвидко рахують подумки

img8235-b8f843e8 (1)

Понад 50 дітей з різних шкіл Львова стали учасниками Олімпіади з ментальної арифметики, під час якої головним завданням було якомога швидше і точніше рахувати на спеціальних рахівницях (абакусі) та подумки.

У результаті кращими у двох рівнях ментальної арифметики стали Святослав Українець та Дарія Сєрова, повідомляє Львівська міська рада.

За звання найкращого змагалися маленькі львів’яни віком від 5 до 14 років.

«Ментальна арифметика — це японська методика усного рахунку, яка розвиває у людей відразу дві півкулі мозку, - пояснює організаторка, керівничка Клубу ментальної арифметики Indigo у Львові Тетяна Недайвода. - Дітям опанувати такі розвиваючі практики значно легше, аніж дорослим. Ця методика розвиває у дітей неймовірні здібності, через що їх часто називають вундеркіндами. Скажімо, фіналістка Олімпіади Дарія Сєрова показала як рахує подумки тризначні цифри, а в цей ж час стрибає на скакалці та розповідає вірш».

Завдання для учасників на Олімпіаді були непрості: доводилося на швидкість додавати, віднімати та множити усно двохзначні і трьохзначні числа швидше за інших.

Школярі, які стали фіналістами категорій, отримали право представляти Львів на Міжнародній олімпіаді з ментальної арифметики наступного року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: