13 років у Львівській облраді. Як її голова Олександр Ганущин потрапив у десятку найвпливовіших людей Львова

image (53)

НВ розповідає про фігурантів першої десятки свого списку найвпливовіших людей Львова. 41-річний глава Львівської обласної ради Олександр Ганущин займає в ньому дев’яте місце.

Свій шлях до львівської політики уродженець Рахова Олександр Ганущин почав здалеку - з позиції охоронця в торговій фірмі. Але рухався він швидко: через чотири роки, у 2003-му, став помічником-консультантом депутата ВР, а потім потрапив на роботу до Львівської облдержадміністрації. Минуло ще трохи часу, і Ганущин вперше обрався депутатом облради, щоб уже не залишати будівлю органу місцевого самоврядування.

Доленосним для нього стало знайомство з молодшим з братів Дубневичів - Ярославом. Ганущин співпрацював з юркомпанією, що працює на сімейний дует вічних тендерних партнерів державної Укрзалізниці, і неодноразово очолював, за даними Львівського порталу, передвиборні штаби братів-кандидатів. А у 2013-му став помічником Ярослава Дубневича, який представляв на той момент у ВР партію Удар Віталія Кличка.

Старший брат. Богдан Дубневич замкнув п’ятірку найвпливовіших людей Львова
У 2014-му обидва Дубневичи опинилися в Раді вже як представники Блоку Петра Порошенка (БПП), і Ганущин на місцевому рівні теж перейшов у цю політсилу. Як наслідок у 2015-му його обрали головою Львівської облради (ЛОР).

Нині стійкість Ганущина визначають два чинники: БПП, як найчисленніша фракція в облраді (два десятки мандатів з 84 можливих), і можливості Дубневичів. Якщо вірити нещодавно звільненим заступникам голови ЛОР Андрію Білоусу та Володимиру Гірняку, Ганущин досі продовжує діяти так, немов залишається помічником молодшого з цих братів.

Але тільки лише політикою голова облради не обмежується: він, наприклад, неодноразово возив гуманітарну допомогу на фронт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: