Медсестри прийшли до львівської мерії вимагати підвищення зарплати

DSC00573

Львівські медсестри прийшли під стіни ратуші, вимагаючи підвищення зарплати. Пікет став частиною мирної всеукраїнської акції протесту.

У Львові акція розпочалася біля пам’ятника Шевченкові, а далі медсестри пішли до обласної адміністрації та міської ради, передає ІА Дивись.Info.

«Ми вимагаємо збільшення зарплати, бо за зарплату у 3500 гривень недоцільно  навіть їздити на цю роботу, не те що працювати. Близько тисячі гривень йде лише на доїзд до роботи. Інтенсивність роботи у нас дуже висока Ночами ми не можемо навіть присісти, вдень неможливо пообідати нормально. Хочемо спитатися у мерії, чи вони б працювали за таку зарплату, бо їм 40 тисяч зарплати замало», - розповіла Дивись.info одна із медсестер, Емілія Криницька.

Медсестри вимагають переглянути зарплати у тарифній сітці медичних працівників і збільшити їх принаймні втричі. Зокрема, молодший медперсонал має отримувати не менше 8 тисяч гривень. Також медсестри вимагають зберегти всі надбавки, повернути дольову пенсію після 25 років медичного стажу, невідкладно запровадити програму із забезпечення медиків житлом, зупинити скорочення медичних закладів, встановити прив’язку розміру зарплат керівників державних і комунальних медзакладів до середньої зарплати працівників, які їм підпорядковані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: