Нардепи побилися через закон про ринок землі

image

Під час засідання аграрного комітету Верховної Ради нардеп від фракції «Опозиційна платформа» Ілля Кива влаштував штовханину зі своїм колегою від «Слуги народу» Андрієм Мотовиловцем, через що довелось оголосити перерву.

Відео сутички народна депутатка Євгенія Кравчук виклала у Facebook.

Лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко у цей час розкидала документи, які лежали на столі голови комітету.

Нардепи розглядають на комітеті поправки до закону щодо продажу сільськогосподарської землі. Конфлікт виник через пропозицію встановити годину, до якої буде тривати засідання.

Депутати від «Батьківщини» та «Опозиційної платформи» скандували «ганьба» та зібрались навколо голови комітету Миколи Сольського з вимогою завершити засідання.

Вгамувати Киву і Мотовиловця намагався Нестор Шуфрич.

«Рот закрий свій, жінка!», - зокрема кричав Кива. Із понад 4600 тисяч поправок на комітеті вдалось розглянути 192. Продовження роботи комітету заплановано 19 грудня о 8.00.

Тимошенко оголосила про намір звернутись до НАБУ щодо дій Сольського та інших членів комітету. Також «Батьківщина» готує конституційне подання щодо неконституційності закону про продаж землі.

Нагадаємо, 13 листопада Верховна Рада в першому читанні прийняла закон про запуск ринку землі в Україні.

Рада може розпочати розгляд закопроєкту про ринок землі у другому читанні в п'ятницю, 20 грудня, якщо профільний комітет встигне його розглянути.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: