Прем'єрміністр Гончарук порушив Бюджетний кодекс, — Ганущин

IMG_9334

Призупинення виплат через Держказначейство будь-яких коштів за всіма бюджетними програмами, крім захищених статей, означає зупинку не лише проведення платежів, але і реєстрації платіжних доручень (бюджетних зобов’язань) органами казначейства за загальним фондом бюджету. 

«Не реєструвати зобов‘язання - це пряме порушення Бюджетного кодексу», - нагадав голова Львівської облради Олександр Ганущин у себе в Facebook.

«Перший крок, зупинка проведення платежів - сигнал, що Нова митниця і Державна податкова служба України остаточно провалюють надходження до Держбюджету. Епоха бідності "закінчилася". Такі дії - спосіб уникнути секвестру і розривів на Єдиному казначейському рахунку», - пояснив Ганущин.

Нагадаємо, Мінфін урізав фінансування грудневих витрат через недовиконання державного бюджету.

Напередодні стало відомо, що 17 грудня за результатами наради було прийнято рішення тимчасово припинити проведення платежів і реєстрацію бюджетних зобов'язань за видатками загального фонду державного бюджету. Це робиться для того, щоб залишитися в межах граничного обсягу дефіциту бюджету.

Міністр фінансів Оксана Маркарова заявила, що обмеження витрат в кінці року відбуваються щорічно.

«Для всіх експертів, і тих, які знають, і тих які чомусь забули що такі заходи Мінфін і відповідальні розпорядники роблять кожного року для забезпечення дотримання всіх бюджетних показників - як по маякам дефіциту, так і по іншим параметрам, при цьому забезпечуючи, що всі видатки відповідають критеріям ефективності та паспортам бюджетних програм», - написала глава Мінфіну в Facebook.

Міський голова Дніпра Борис Філатов повідомив, що в Україні вже з'явилася черга за бюджетними грошима.

«Фактично відсьогодні, вперше за останні роки, в країні введена "картотека". Хто знає той зрозуміє. У двох словах, це відбувається тоді, коли держбюджет з'їжджає в "червоне" і не в змозі виконувати одночасно всі зобов'язання. Тоді всіх ставлять в чергу», - написав мер Дніпра.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: