У львівській багатоповерхівці оселилося 1700 кажанів

79734709_2615565875159333_1927334679652859904_o

На вулиці Мазепи у Львові, в багатоквартирному будинку оселилися для зимівлі 1700 кажанів.

Про це на сторінці у Фейсбук повідомив науковий співробітник Інституту екології Карпат Андрій-Тарас Башта.

За словами чоловіка, це звичайні кажани породи вечірниця дозірна.

«Ще 20 років тому вони залишалися зимувати у південних районах Румунії та Болгарії. А тепер вони поширені і у нас. Кажани цієї породи живуть у львівських будинках. Зимують на горищах, в шпарах між будинками або під підвіконнями», – каже він.

Як пише ресурс «Sylanews», зазвичай ці кажани вкладаються на зимівлю групами в 10, 20 або 30 особин.

«Траплялося йому бачити скупчення до ста, двісті чи триста кажанів, - розповідає Андрій-Тарас Башта. - Але такого, щоб в одному місці їх було 1700 – трапилося вперше. Перші кажани залетіли на цей балкон близько тижня тому. Господарі боялися вийти на балкон і сподівалися, що кажани самі полетять. А вийшло, що перша пара привабила інших. І вже за тиждень їх назбиралося рекордна кількість».

Коли господарі зрозуміли, що кажани окупували їхній балкон надовго, то звернулися до служби з надзвичайних ситуацій. А ті, в свою чергу, до фахівців.

«Це звичайний балкон багатоповерхівки. Там є якісь полички, тумбочки, мішки з картоплею. І кажани були скрізь – в тумбочках, під тумбочками, між мішками. Скрізь-скрізь. Займалися тим, чим займаються кажани в цей час – парувалися. У них якраз сезон парування, – пояснив фахівець. - При цьому кажани не сиділи тихенько. Вони активно «спілкувалися» між собою так, що їхній вереск було чути за квартал від цього будинку».

Фахівці зібрали кажанів, перенесли до найближчого парку і повипускали.

Андрій-Тарас Башта зауважує, що кажани небезпечні для людини, адже можуть покусати. Тому радить не виселяти їх самотужки, а звертатися до спеціалістів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: