Десятки людей з обмінного списку відмовилися повертатися в ОРДЛО

полонені

Обмін полоненими між Україною і бойовиками «ДНР»/«ЛНР» стикнувся з проблемою у вигляді відмови десятків людей повертатися на окуповану територію.

Про це пише російська газета «Коммерсант».

За даними видання, про відмову заявили близько 40 осіб. Частина з них не хоче їхати на окуповану територію, частина хоче відбути призначене покарання і тим самим закрити питання кримінального переслідування.

Представники бойовиків вимагають, щоб добровільність відмов перевірив координатор гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи від ОБСЄ Тоні Фріш.

Ця процедура передбачає зустрічі з відмовниками, але приступити до них Фріш зможе тільки після католицького Різдва, яке відзначається 25 грудня.

Нагадаємо, 9 грудня на саміті «нормандської четвірки» сторони домовилися про обмін полоненими між Україною і «ДНР»/«ЛНР» до кінця року. Він повинен проходити за формулою «усі встановлені на усіх встановлених».

Параметри обміну утримуваних осіб мали узгодити на зустрічі ТКГ у Мінську 18 грудня, але зробити цього не вдалося. Контактна група домовилася продовжити обговорення у форматі відеоконференції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: