Львівщина отримала інклюзивні шкільні автобуси (фото)

IMG_1948

У п'ятницю, 20 грудня, інклюзивно-ресурсні центри Сокальського та Пустомитівського районів, а також міста Львів отримали шкільні автобуси зі спеціальним обладнанням.

Всього найдійшло чотири автобуси, передає кореспондент Дивись.info.

На початку грудня один такий автомобіль вже скерували до Сколівського району. Сьогодні, 20 грудня, ще чотири автобуси передали для потреб інклюзивно-ресурсних центрів. Автобуси призначені для перевезення дітей з особливими потребами і мають забезпечити комфортне транспортування для проведення корекцій і педагонічних заходів.

Автобуси придбали за кошти державного бюджету у співфінансуванні з місцевим бюджетом. Вартість одного автобуса становить 2 млн 37 тис гривень. З місцевих бюджетів Сокальської та Пустомитівської районних рад виділили по 210 тис грн, з бюджету м. Львова - 1 млн 26 тис грн.

За словами заступника голови Львівської ОДА Івана Собка, передача автобусів Львову - неабиякий прецедент: «Існувала тенденція направляти кошти переважно до територій області, об'єднаних територіальних громад. Але цього разу ми не змогли оминути Львів, адже у місті також є багато діточок з особливими потребами».

Також Іван Собко звернувся керівників відділів освіти з проханням забезпечите цільове, ефективне і прагматичне використання автобусів: «Необхідно, щоб допомогу отримали ті, хто дійсно її потребує».

Насамперед інклюзичний транспорт планують використовувати під потреби інклюзивно-ресурсних закладів міста, каже очільниця Управління освіти і науки Львівської міської ради Зоряна Довганик.

У Львові автобуси забезпечуватимуть підвезення учнів до СЗШ №82, оскільки в навчальному закладі навчаються 38 дітей з особливими освітніми потребами, 16 з них мають обмежену можливість до пересування.

У Пустомитівському районі проживає 918 дітей з особливими освітніми потребами, в тому числі 473 дітей з інвалідністю. Тому отримання транспорту для їх потреб стало надважливим питанням для району.

«У Пустомитах є єдиний інклюзивно-ресурсний центр на увесь район, - пояснює очільниця Пустомитівської райради Галина Гичка. - Шість ОТГ не мають таких центрів. Тому автобус буде використовуватися на повну потужність, аби забезпечити освітянські потреби для 918 дітей.

У Сокальському районі 116 дітей з особливим потребами потребують корекційних процедур. Окрім цього, у районі є віддалені села, з яких батьки не мають можливості привезти своїх дітей для проведення занять і процедур.

«Незабаром з'явиться можливість транспортувати дітей з різних куточків району і надавати їм допомогу. Нарешті суспільство повернеться обличчям до дітей з особливими потребами», - підсумувала директорка інклюзивно-ресурсного центру Сокаля Ганна Фенчин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: