5 кращих різдвяних ярмарок Європи, щоб відвідати цієї зими

Weihnachten auf dem "Grand Place"
Фото: Всвіті

Починаючи з кінця листопада в багатьох містах Європи починаються новорічні ярмарки. Але як обрати з них кращу, щоб подорож залишилася в спогадах як дійсно чарівна?

Всвіті пропонує огляд 5 найбільш захоплюючих Різдвяних ярмарок, що проводяться в Європі.

Таллінн, Естонія

З середини листопада до 7 січня

Перше місце цього разу по праву належить ярмарку в Талліні. Таллінський Різдвяний ярмарок минулого року був оголошений найкращим серед європейських міст. За даними European Best Destinations (сервіс про подорожі) місто набрало рекордну кількість переглядів користувачів, що підтверджує інтерес до цього туристичного напрямку.

Ратушну площу традиційно прикрасить різдвяна ялина, яку цьогоріч доставили із Хааберсти – одного з районів міста. По колу різдвяної ялинки встановлюють будиночки, прикрашені яскравими декораціями. Там можна купити товари ремісників і сувеніри. Таллінська ярмарка відомий також своїми частуваннями від місцевих виробників. А в цьому році відвідувачам буде запропонована незвичайна продукція з острова Хійумаа: шоколадні цукерки з рибою, хліб з ягодами, мед, м’ясні делікатеси.

Для відвідувачів продумана захоплююча культурна програма. Планується проведення прогулянок-екскурсій, виступ танцювальних та хорових ансамблів, ну а маленьких гостей чекатимуть веселі атракціони і Дід ​​Мороз із солодкими частуваннями для тих, хто любить декламувати вірші.

Прага, Чехія

З кінця листопада до 6 січня

Ще одне місто з неповторною різдвяною атмосферою – це, без сумніву, Прага. У Празі є близько 10 щорічних ярмарків. Найзапам’ятовуваніша, мабуть, та, що на Староміській площі, в історичній частині міста. Тут встановлюють головну різдвяну ялинку Чехії. А офіційно запалюється вона 30 листопада.

Тут можна купити традиційні чеські сувеніри: товари з богемського скла, новорічні іграшки на ялинку, вироби з дерева, вироби з кераміки і латуні. Варто також поласувати і національними чеськими стравами, такими як трдельник (солодка випічка спіралеподібної форми) або запечені каштани, а також скуштувати сваржак (чеський глінтвейн).

Відень, Австрія

З середини листопада до кінця грудня

Різдво у Відні завжди зустрічають з великим розмахом. Близько 15-ти новорічних ярмарків чекають на відвідувачів. Сама незвичайна з них – це Художній Адвент, ярмарка, яка проводиться на Карлсплац. Тут представлені товари художніх промислів і сучасне мистецтво. Не менш цікавий – ринок під назвою «Різдвяна мрія», що знаходиться на Ратушній площі. Тут можна спробувати найвідоміший віденський десерт – «Захер». Або імбирні пряники, які не поступаються йому за смаком і якими славиться ярмарка.

Брюссель, Бельгія

З кінця листопада до 5 січня

Знаменита своїм музичним і світловим оформленням ярмарка «Зимові чудеса» порадує як дітей, так і їхніх батьків. Щотижня тут проводиться карнавал Санта-Клаусів. У яскравий червоно-білий костюм у ці дні одягнений навіть символ міста – «Маннекен Піс». У гостей особливою популярністю користуються екскурсії з дегустацією відомого на весь світ бельгійського шоколаду.

Кельн, Німеччина

З кінця листопада до 23 грудня

Перед Кафедральним собором Кельна чекає своїх гостей ярмарка під назвою Am Dom. У культурну програму входить понад 100 тематичних театральних постановок. Тут також можна поспостерігати за роботою майстрів, і скуштувати німецький глювайн (ще один різновид глінтвейну) з кубків ручної роботи.

Різдво – час надій і віри в чудеса. А ярмарки, які проводяться у переддень Різдва, допомагають повірити у мрію, отримати заряд енергії і по-справжньому святковий настрій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: