Львів’ян запрошують до УКУ відсвяткувати «Римське Різдво»

31
Фото: Духовна велич Львова

Ввечері, 24 грудня, о 21:00, римо-католицька парафія св. Йоана Павла ІІ запрошує всіх бажаючих на відкрите святкування Різдва за григоріанським календарем у приміщенні Українського католицького університету (вул. Хуторівка, 35-А).

Про це своєму порталі повідомляє Духовна велич Львова.

Захід під назвою «Римське Різдво», відбувається вже дев’ятий раз поспіль. Цьогорічна назва «Святкуймо двічі. Частина 1: Католицьке Різдво» вказує на факт, що у Львові традиційно святкують Різдво за двома календарями.

Традиційна Різдвяна урочиста Меса – «Пастирка» – розпочнеться опівночі. Після Служби спеціальними автобусами буде можливість повернутись додому.

Особливістю святкування Різдва у Львові є участь студентів з африканських країн, які навчаються у Львові. Вони будуть ділитися власними національними різдвяними традиціями.

Парафія св. Йоана Павла ІІ має каплицю на вул. Стрийській, 6 (Сокільники, перша зупинка за автовокзалом у напрямку “Ашану”), але Святвечір і Пастирку проводить традиційно в УКУ з причини великої кількості людей, які святкують «Римське Різдво» разом з нами. В каплиці ж відбудуться служби 25 грудня о 9, 10:30, 12 і 18:30.

Як інформує Радіо Свобода, у трьох областях України – Тернопільській, Львівській та Івано-Франківській – закликають підтримати ініціативу «Різдво зі світом» 25 грудня.

Серед аргументів громадські діячі наводять i такий, що агресія Росії щодо України не обмежується військовим вторгненням та політико-економічним тиском – протистояння також ведеться на рівні духовних сенсів, ідей та цивілізаційного вибору.

Якщо ж поглянути на ситуацію з історичної точки зору, то 437 років цивілізований світ святкує Різдво за новим, григоріанським, календарем. Українці ж і досі відзначають релігійні свята за юліанським, хоча в повсякденному житті послуговуються саме григоріанським календарем.

На сьогодні 93% усіх християн світу святкують народження Ісуса Христа саме 25 грудня і лише 7% – 7 січня. Вірність старому юліанському календарю зберігають усього кілька автокефалій світу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: