Ексберкутівців, обвинувачених в розстрілі на Інститутській, готують на обмін — джерела

беркут

Українська сторона планує передати бойовикам «ДНР» і «ЛНР» колишніх беркутівців, обвинувачених у розстрілі людей на Інститутській 20 лютого 2014 року, в межах обміну полонених.

Цим ексберкутівцям готують зміну запобіжного заходу, про це мають клопотати прокурори. Відповідне розпорядження вони отримали від керівництва Генпрокуратури, - повідомляє hromadske.

Про це hromadske повідомили два джерела, дотичних до судової справи. Рішення про обмін колишніх беркутівців ухвалило вище керівництво країни, кажуть співрозмовники hromadske.

Так, 24 грудня має відбутися судове засідання у справі про вбивство 48 та поранення 80 людей на вулиці Інститутській, на ньому прокурорів і зобов'язують змінити запобіжний захід обвинуваченим.

Саме сьогодні, 23 грудня, на переговорах у Мінську домовилися про обмін полонених до кінця року.

Нагадаємо, раніше з СІЗО відпустили ексберкутівця Олександра Маринченка, який є обвинуваченим у справі про розстріли на Інститутській.

Сергію Тамтурі, який також фігурує у справі, 24 жовтня пом’якшили запобіжний захід.

Ще троє обвинувачених ексберкутівців — Олег Янішевський, Сергій Зінченко та Павло Аброськін — за даними hromadske, залишаються у СІЗО.

Адвокат Янішевського, Штефан Решко сказав у коментарі hromadske, що він про цю інформацію дізнається зі ЗМІ.

«Ми дізнались зі ЗМІ, з нами ніхто не консультувався, нам ніхто не повідомляв, але якщо нам запропонують зміну запобіжного — я буду за — як адвокат, мій підзахисний був проти обміну, але я не виключаю, що він може переглянути свою позицію», — зазначив він.

Суддя у справі про розстріли на Інститутській Сергій Дячук сказав hromadske, що вперше чує про обмін.

«Завтра в нас не обговорюється питання зміни запобіжного заходу», — заявив він.

Зазначимо, що «ЛНР» ще у 2016 році запрошувала цих п’ятьох ексберкутівців у свої списки на обмін. Водночас у коментарі hromadske усі п’ятеро казали, що не готові на обмін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: