У Львові представникам громад розповіли, як шукати кошти на ремонти доріг

IMG_1909

У Львові відбувся тренінг «Фінансові інструменти модернізації дорожньої інфраструктури в Польщі та Україні».

Учасники тренінгу, а це представники місцевих громад, державної влади, громадських організацій зосередилися на представленні фінансових джерел для реалізації проєктів модернізації дорожньої інфраструктури в Україні та Польщі, а також детальному описі алгоритму залучення коштів для реалізації зазначених проєктів.

Зокрема для учасників тренінгу презентували програми у сфері дорожнього господарства, які діятимуть у 2020 році та особливості проведення закупівель.

Громадські активісти також розповіли учасникам про Ініціативу із прозорості інфраструктури CoST, яка покликана забезпечити прозорість та підзвітність будівництва об’єктів інфраструктури, що здійснюється за публічні кошти.

Особливо актуальною для представників місцевих громад була інформація про вимоги до проведення спрощених закупівель та особливості та новації законодавства у цій сфері. Зокрема учасникам розповіли про порядок оприлюднення оголошень та подання звітів про спрощені закупівлі. Фахівці детально розповіли учасникам тренінгу, за яких умов можливо проведення таких закупівель.

Захід відбувся в межах проєкту «Доступне українсько-польське прикордоння: спільні дії щодо модернізації дорожньої інфраструктури» (PLBU.02.01.00-UA-0705/17-00), що реалізується Службою автомобільних доріг у Львівській області у партнерстві Асоціацією органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» і Підкарпатським управлінням воєводських доріг в Ряшеві у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна ЄІС 2014-2020 і фінансується за рахунок коштів Європейського Союзу.

Довідка

Проєкт «Доступне українсько-польське прикордоння: спільні дії щодо модернізації дорожньої інфраструктури» реалізується в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 Європейського Інструменту Сусідства за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Термін реалізації проекту: 01.12.2018 – 30.11.2020

Проєкт спільно реалізують:

Служба автомобільних доріг у Львівській області (UA) – головний партнер

Підкарпатське управління воєводських доріг в Ряшеві (PL)

Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» (UA)

Бюджет проєкту: 2 473 443,55 євро, в т.ч. грант ЄС: 2 226 099 ,20 євро

Грант ЄС для України: 2 091 069,00 євро

Мета проєкту: підтримка транскордонних процесів розвитку в українсько-польському прикордонні шляхом покращення транспортної доступності до регіону та дорожньої інфраструктури. Вказаної мети буде досягнуто шляхом покращення безпеки дорожнього руху на модернізованих ділянках доріг (О141003 та № 867) шляхом реконструкції дорожнього полотна, посилення узбіч, дорожньої розмітки, покращення дренажу та посилення поверхні, скорочення часу проїзду на ділянках модернізованих доріг (О141003 та № 867) на 10%, а також встановлення сталих спільних підходів до використання екологічно приязних рішень у модернізації дорожньої інфраструктури.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: