У пункті пропуску «Краковець» запрацював сканер для фур

IMG_2176

Сьогодні, 23 грудня, у пункті пропуску «Краковець» на Львівщині запрацював сканер для сканування великогабаритних вантажів.  У запуску системи взяв участь голова Державної митної служби України Максим Нефьодов.

«Ми нарешті запускаємо у роботу стаціонарну сканувальну систему. Таких систем є сім. Вони, згідно із планом, усі мають бути введені в роботу до кінця цього року. Коли державна митна служба тільки створювалася і від’єднувалася від ДФС, це здавалося завданням, яке неможливо реалізувати. Тому що зроблено було все для того, аби ці системи здавалися непотрібними. Чому це відбувається, думаю, очевидно. Бо це дуже потужний безпековий інструмент, який серйозно допоможе нам у боротьбі з контрабандою. Тому ми пройшли тривалий період супротиву, починаючи від документарних проблем – неправильно оформлених папірців до, на жаль, відсутності оплати китайськими партнерами, неготовності кадрів, небажання приймати в експлуатацію систему», – сказав Максим Нефьодов.

Він зазначив, що перші місці – це набуття практики і досвіту, тобто слід буде визначитися, які саме вантажі насамперед сканувати, що з ними робити. Але де-факто  сканер вже працює і шукає контрабанду, яка не повинна потрапити на територію України чи навпаки – покинути її.

«За великим рахунком питання боротьби з контрабандою не має окремого унікального рішення. Немає такої універсальної речі, щоби грюкнути по столу і контрабанда само собою зупиниться. Це питання і кадрового оновлення, і кращої підготовки, і зарплат для митників, це питання постійної зміни та удосконалення законодавчої бази, але і не менш важливим є питання інфраструктури. Ви зараз бачили сотні фур, які заїжджають на територію України.  Не можна повірити, що навіть найчесніша, найкраща, найпрофесійніше людина зможе проаналізувати і побачити контрабанду в кожній фурі – їх не можна усі перебрати рукам. Для цього не вистачить жодних кадрових ресурсів. Крім того, розпломбування і запломбування – це окремий юридичний процес. Зрозуміло, що ми як держава повинні інвестувати у безпеку інфраструктури, яка дає можливість краще знаходити заборонені чи не задекларовані предмети. Це питання і ваг, й інтегрованої системи відеонагляду, і сканувальної системи», – наголосив голова Державної митної служби.

Сканувальна система здатна перевіряти одразу дві фури. Після того, як машина заїхала у сканер, водій покидає автомобіль і починається процес сканування.

«Наші спеціалісти бачать на моніторах зображення того, що знаходиться у вантажівці. Вони можуть побачити, наприклад, якщо під одягом ховається електроніка або щось подібне. Сам процес сканування, який ми перевіряли на різних пунктах пропуску, буде займати від 15 до 20 хвилин, залежно від того сканується одна чи дві фури. Можливо, вдасться трохи зменшити цей час в майбутньому, коли ми краще зрозуміємо, що і як сканувати, тобто працівники набудуть досвіду. Можна порівняти 15 хвилин для сканування і день, щоби цю фуру повністю вивантажити. Це питання не тільки безпеки, а й більшого комфорту для водіїв і пришвидшення  перетину кордону. Відтак це дозволить зменшити черги, які утворюються у пунктах пропуску», – зазначив Максим Нефьодов.

І додав, що не варто очікувати, що сканер стане панацеєю, яка зупинить усю контрабанду на кордоні.

«Це інструмент, який дозволяє виявляти певні види порушень. Для виявлення інших порушень є інші види інструментів. Але я абсолютно впевнений, що це потужний крок уперед. Те, що ми знаємо від своїх колег з інших країн, щойно запускається сканер, як частина вантажів припиняє там їздити. Вони починають обирати інші пункти пропуску, де сканувальних систем немає.  Тому нам важливо продовжувати програму із встановлення такого обладнання: на кожному пункті пропуску будуть і вагові комплекси, і сканери, й інтегровані системи відеонагляду для того, аби увесь кордон був у нас на замку. Тому я абсолютно впевнений, що це потужний крок у боротьбі з контрабандою», – підсумував Максим Нефьодов.

Натомість генерал-майор Державної прикордонної служби України, керівник Західного регіонального управління ДПСУ Віктор Бабюк наголосив, що «Краковець» – це один із основних пунктів пропуск.

«Цей пункт пропуску здійснює пропуск у середньому до 10 тисяч осіб, до 3,5 тисяч легкових транспортних засобів та до 500 вантажних транспортних засобів. Тому існують серйозні загрози переміщення контрабандних вантажів – зброї, наркотиків, підакцизної групи товарів. Усе це є ризиком для національної безпеки на державному кордоні. Тому ця стаціонарна установка має відіграти вагому роль у налагодженні системи протидії відповідним загрозам. Я впевнений, що найближчим часом ефективність установки буде доведена. Тому прикордонники мають велику надію на відповідну роботу даної установки і ми разом з митною службою будемо у подальшому працювати і на інших пунктах пропуску для виконання цієї програми», – сказав Віктор Бабюк.

Водночас заступник голови Львівської облдержадміністрації Тарас Грень зазначив, це один з перших і дуже вагомих кроків у питанні боротьби з контрабандою на кордоні.

«Ми розуміємо, що див у житті не буває, а обладнання не є панацеєю від усіх наших проблем. Але будь-яка найважча і найдовша дорога починається з першого кроку. Цей крок вже зроблено. Результат принесе тільки системна робота. Є лише переконання, що це обладнання спричинить позитивний ефект. Воно є виключно інструментом у руках, а отже, складовою частиною системного підходу, який має бути у майбутньому. Сподіваємося на ефективність ,та комфорт для водіїв», – сказав посадовець.

Натомість директор податкової адміністрації в Ряшові Гжегож Сковронек переконаний, що нова установка дуже швидко себе окупить.

«Пункт пропуску – це особливе місце, де ми несемо свою нелегку службу. З одного боку, ми оберігаємо наші території від небезпечних товарів, які можуть перетинати кордон. Але з іншого боку, ми здійснюємо оформлення товарів і товарних потоків, які потрібні наших державам і є складовою товарообміну. Процедура оформлення митних товарів є дуже важливою і суттєвою. Йдеться про те, щоби товари і люди швидко та безперешкодно перетинали кордон, і тому будь-яке вкладення коштів у кордон, будь-яке будівництво  у пункті пропуску «Краковець-Корчова» є для нас дуже важливим. Це обладнання є дороге, але воно окупить себе повністю», – резюмував Гжегож Сковронек.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: