Зеленський підписав закон про статус УБД для добровольців

підписав закон
Фото ілюстративне

Члени добровольчих формувань, які брали участь в АТО/ООС таки отримають статус учасників бойових дій. Володимир Зеленський підписав відповідний закон.

Члени добровольчих формувань, які брали участь в АТО/ООС таки отримають статус учасників бойових дій. Володимир Зеленський підписав відповідний закон. Про це повідомляє пресслужба Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

Закон надає можливість членам добровольчих формувань, які брали участь у захисті Незалежності та суверенітету України під час антитерористичної операції і не увійшли до складу того чи іншого силового відомства, отримати офіційний статус УБД. А отже і ті соціальні гарантії, які передбачені законом України про ветеранів та членів їхніх родин.

Рішення про надання статусу УБД буде приймати міжвідомча комісія.
Закон передбачає надання статусу УБД тим, хто брав участь в АТО не менше 30 календарних днів (зокрема за сукупністю днів перебування).

Читайте також: Понад 20% депутатів від Львівщини не проголосували за статус УБД для добровольців

Нагадаємо, що Верховною Радою України законопроект № 2045-1 було ухвалено 329-ти Народними депутатами 4 грудня поточного року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: