Облрада прийняла стратегію розвитку до 2027 року

IMG_2336

Депутати обласної ради погодили Стратегію розвитку Львівської області на період з 2021 до 2027 року та План заходів з її реалізації у 2021 – 2023 роках.

Як розповіли депутатам, в межах формування проєкту Стратегії відбулось 30 засідань робочих груп із залученням експертів та низка круглих столів, фокус-груп та стратегічних сесій. Понад 200 представників бізнесу, громадськості та органів місцевого самоврядування взяли участь в  обговореннях стратегії у містах Дрогобич, Львів, Золочів та Червоноград. Загалом до 15 галузевих робочих груп було залучено 339 експертів.​

«Експертами, які працювали над Стратегією, застосовано досвід європейських практик. Документ відповідає сучасним тенденціям планування, де на основі комплексного аналізу визначено стратегічні цілі, притаманні для Львівської області. Стратегія – має стати базою для бюджетного планування і залучення коштів з різних джерел фінансування», - розповів голова комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку Олег Домчак.

Документ має на меті досягнення п’ятьох стратегічних цілей: конкурентоспроможна економіка на засадах старт-спеціалізації, якісне життя, збалансований просторовий розвиток, чисте довкілля, туристична привабливість.

Джерелами фінансування реалізації Стратегії будуть: кошти Державного бюджету України, зокрема державного фонду регіонального розвитку, галузевих (міжгалузевих) державних цільових програм та бюджетних програм центральних органів виконавчої влади, що спрямовуються на розвиток відповідної сфери у регіонах, субвенцій, інших трансфертів з державного бюджету місцевим бюджетам; кошти місцевих бюджетів; кошти міжнародних організацій, зокрема кошти технічної допомоги ЄС; коштів інвесторів, власних коштів підприємств; благодійні внески; кошти з інших джерел, не заборонених законодавством.

Крім цього, депутати підтримали План заходів з реалізації у 2021 – 2023 роках Стратегії розвитку Львівської області на період з 2021 року до 2027 року.

«У Плані реалізації Стратегії враховані практично всі перехідні об’єкти, які фінансувалися в попередні роки з різних джерел», - запевнив Олег Домчак.

Під час обговорення частина депутатів запропонувала повернути Стратегію на доопрацювання, мотивуючи це тим, що у ній нема стратегій розвитку конкретних районів та міст області.

Своєо чергою  голова облради Олександр Ганущин закликав підтримати проєкт.

«Якщо ми сьогодні не затвердимо Стратегії, то її взагалі не буде», - заявив голова облради.

Він також запропонував доручити ЛОДА допрацювати до 15 січня 2020 року зміни до Стратегії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: