Понад 100 львівських багатоповерхівок у незадовільному протипожежному стані — ДСНС

80464458_2674442282637255_361297111410540544_o

Рятувальники перевірили 114-ть житлових будинків підвищеної поверховості на дотримання правил пожежної безпеки.

Протягом 2019 року підрозділами Головного управління ДСНС у Львівській області на виконання доручення Прем’єр міністра України проведено перевірки 114-ти житлових будинків підвищеної поверховості, розташованих на території м. Львова та Львівської області.

За результатами проведених перевірок встановлено, що будинки підвищеної поверховості експлуатуються у вкрай незадовільному протипожежному стані.

Проведеним аналізом матеріалів перевірок встановлено наступне:

  • у 80 % житлових будинках системи протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система протидимного захисту та мережа внутрішнього протипожежного водопроводу) знаходяться в неробочому стані. Пожежні кран-комплекти не справні, або не проводиться їх перевірка на працездатність. Пожежні кран – комплекти не укомплектовані пожежними рукавами та стволами.
  • у 85 % житлових будинків є зауваження щодо експлуатації незадимлюваних сходових кліток типу Н1.
  • електроосвітлювальна мережа експлуатується з порушенням вимог нормативних актів. З’єднання електричних кабелів в електророзподільних коробках не проводяться за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачами. Допускається експлуатація тимчасових дільниць електромережі та експлуатація світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків).
  • у всіх житлових будинках технічні приміщення не забезпечені первинними засобами пожежогасіння.

Загалом в ході проведених перевірок до виконання запропоновано 2644 порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки. До адміністративної відповідальності притягнуто 69 керівників ЛКП, ЖБК, управляючих компаній та ОСББ та підготовлено дві позовні заяви до адміністративного суду Львівської області для прийняття рішення щодо призупинення експлуатації нежитлових приміщень розташованих в будинках по вул. Зубрівській, 32 ОСББ «Зубрівська 32» (приміщення автомобільного паркінга) та Науковій, 29 ОСББ «Наукова 29» (приміщення технічного поверху).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: