У Львівській облраді погодили проєкт Стратегії розвитку області на період до 2027 року

d463aae8005ba1cec6fcab9b484e8e15

Постійна комісія з питань бюджету, соціально-економічного розвитку сьогодні, 23 грудня, розглянула та погодила проєкт Стратегії розвитку Львівської області на період до 2027 року та План заходів з її реалізації у 2021 – 2023 роках.

Про це інформує прес-служба Львівської облради.

Місією Стратегії є розвиток людського капіталу, забезпечення високої якості життя та економічного зростання на основі екологічно невиснажливої та енергоефективної промисловості, інноваційно орієнтованої біоекономіки, креативних індустрій, туристично-рекреаційної сфери.

«Стратегія – це основа для залучення коштів із різних джерел фінансування, зокрема ДФРР. Робимо акцент на фінансуванні об’єктів, які перебувають на етапі завершення і носять важливий соціальний характер», - наголосив голова комісії Олег Домчак.

Документ має на меті досягнення п’ятьох стратегічних цілей: конкурентоспроможна економіка на засадах старт-спеціалізації, якісне життя, збалансований просторовий розвиток, чисте довкілля, туристична привабливість.

Конкретні обсяги фінансових, матеріально-технічних і трудових ресурсів, необхідних для виконання Стратегії, визначені під час розроблення Плану заходів з її реалізації.

Варто зауважити, що в межах формування проєкту Стратегії відбулось 30 засідань робочих груп із залученням експертів та низка круглих столів, фокус-груп та стратегічних сесій. Загалом до 15 галузевих робочих груп було залучено 340 експертів.​ У ході формування стратегії врахували соціально-економічний аналіз, результати опитування щодо якості життя та пріоритетів економічного розвитку.​

Зауважимо, що проєкт Стратегії розвитку Львівської області на період до 2027 року розгляне Львівська обласна рада у вівторок, 24 грудня. Із проєктом документа можна ознайомитися –  ТУТ.

Крім того, депутати підтримали проєкт Плану заходів з реалізації у 2021 – 2023 роках проєкту Стратегії розвитку Львівської області на період до 2027 року, висловивши низку пропозицій. Зокрема, передбачили можливість для Львівської обласної ради, у разі необхідності, вносити зміни до цього документа, доповнюючи його новими пріоритетними напрямками використання коштів.

У цілому до проєкту Плану заходів з реалізації у 2021 – 2023 роках проєкту Стратегії відібрано 302 пропозиції на загальну суму 70,3 млрд грн.

Варто додати, що комісія під час засідання також погодила проєкт Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2020 рік (текстову частину).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: