У шкільних їдальнях Львова можуть заборонити снеки та інші шкідливі продукти

410d5f1f1325da3797d0200bc1b3738d_L

23 грудня на засіданні постійної комісії законності, депутатської діяльності та свободи слова Львівської міської ради депутати підтримали електронну петицію про заборону продажу у школах снеків та шкідливих для здоров’я дитини продуктів харчування.

За інформацією начальника відділу зовнішніх зв’язків та правового забезпечення управління «Секретаріат ради» ЛМР Петра Качараби, автором петиції є Андрій Волинець. Петиція була зареєстрована в Єдиній системі місцевих петицій e-dem.in.ua 30.09.2019 і набрала необхідних 500 голосів на підтримку петиції 15.11.2019.

У петиції, зокрема, йдеться: «Діти неконтрольовано вживають шкідливу їжу, нехтуючи при цьому здоровою їжею… Міська рада має право заборонити продаж шкідливої для дітей продукції, а також зобов’язати школи погоджувати асортимент продукції шкільних їдалень, контролюючи при цьому якість дитячого харчування».

Голова постійної комісії законності, депутатської діяльності та свободи слова Львівської міської ради Юлія Гвоздович зазначає: «У наших шкільних їдальнях, на жаль, досі продають різноманітні шоколадні батончики,  газовані напої невідомого походження. Пропозиція про заборону, яку висловили у цій петиції – це хороший захід для управління освіти, який повинен стати обов’язковим для кожного директора школи. Він не потребує додаткових коштів, а може зробити здоров’я наших дітей кращим».

Окрім того, на комісії розглянули ще три електронні петиції. Стосовно петиції «Курсування громадського транспорту до 23.00», депутати вирішили скерувати на розгляд ради. А ще дві петиції – «Розширення вул. Городоцької на виїзді з міста» і «Ліквідувати смуги для руху громадського транспорту по пр. В. Чорновола» - не підтримали.

Також начальник відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» ЛМР Орест Файфурка доповів про дві місцеві ініціативи – «Про проведення капітального ремонту огорожі на території закладу дошкільної освіти № 1 на вул. Олени Степанівни, 48 а» та «Про капітальний ремонт огорожі навколо ЗДО 154». Депутати їх підтримали.

Ці електронні петиції та місцеві ініціативи розглянуть на пленарному засіданні ЛМР 26 грудня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: