Львівський майстер створив унікальний годинник для сусіднього регіону

Godinnik-Broshniv-1

На фасаді Народного дому селища міського типу Брошнів-Осада Івано-Франківської області встановили незвичний годинник, виконаний спеціально на замовлення місцевої громади.

Про це пише портал «032».

Годинник, окрім своєї звичної функції сповіщення часу, відіграватиме не тільки бій курантів, а й українські мелодії. Впродовж дня, за хвилину до кожної години, з верхівки народного дому лунатиме та чи інша, добре знана українська композиція. І тільки вночі годинник відпочиватиме від музики.

Унікальний механізм створив львівський годинникар Олексій Бурнай, доцент кафедри фізики Львівського Національного аграрного університету. А допоміг із реалізацією йому скульптор Роман Габа.

Годинник, за словами майстра, повністю самодостатній автомат. Він сам переводитиметься з літнього часу на зимовий, а гратиме точно з 8:00 до 22:00. Ранок брошнівчан та гостей міста починатиметься з молитви за Україну Назарія Яремчука «Горнусь до тебе, Україно» у виконанні дзвонів. А завершуватиметься день мелодією «А ми тую червону калину піднімемо…».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: