На Львівщині після дев’ятирічної перерви відновили роботу танкодрому

35477
Фото: armyinform.com.ua

Після дев’ятирічної перерви у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Академії сухопутних військ відновив роботу танкодром «Щирець».

Про це повідомляє академія.

Як розповів старший викладач кафедри водіння бойових машин та автомобілів факультету бойового застосування військ підполковник Сергій Степанов, практичні заняття з курсантами розпочалися у грудні.

Цьому передувала копітка робота з відновлення і поліпшення польової навчально-матеріальної бази полігона і, зокрема, цієї ділянки.

«Насамперед відновлено трасу танкодрому, прочищені маршрути для виконання навчальних і підготовчих вправ, накриті перешкоди згідно з вимогами курсу з водіння», – розповів начальник танкодрому прапорщик Андрій Дзвоник.

Раніше танкодром використовував в обкатці відремонтованої техніки Львівський бронетанковий завод, частково для навчання мобілізованих. Однак у такій діяльності не було системності. Тож керівництво Академії вирішило почати використовувати танкодром на повну потужність, передусім для навчання курсантів.

«Тут хороші ґрунти для важкої техніки, розвинена інфраструктура, окрема віддалена ділянка, — пояснив начальник танкодрому. — Вже нині тут можна відпрацьовувати вправу з водіння в колоні протяжністю вісім кілометрів. Загалом є чотири маршрути, по яких можна відпрацьовувати різні завдання».

Є плани поліпшити командний пункт танкодрому та його класи.

Читайте також: Там, де гартують м’язи та волю: як у Старичах готують військових фахівців (фото)

«Втім уже тепер тут є змога в повному обсязі навчати наших курсантів водінню бойових машин, — зауважив старший викладач кафедри водіння бойових машин та автомобілів видового навчального закладу підполковник Микола Пинчук. — Тут тренуються майбутні командири механізованих підрозділів. І з досвіду АТО/ООС у їхню програму підготовки включено не тільки водіння бойової машини піхоти, а й танка Т-64, МТ-ЛБ, і БТР-80».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: